Buat Halusinasi, Hati-hati 6 Makanan Ini

Jakarta - Apa pendapat anda apabila anda mendengar tentang dadah? Ubat haram yang mengandungi bahan ketagihan dan memberi kesan sampingan kepada halusinasi. Biasanya, orang mengambil dadah kerana "percubaan dan kesilapan" tetapi akhirnya menjadi leka dan ketagihan. Akhirnya, sukar untuk melepaskan dan sentiasa merasakan keperluannya.

Tidak hanya ubat-ubatan yang boleh menyebabkan halusinasi jika dikonsumsi secara berlebihan. Daun ganja, yang juga termasuk dalam senarai barang haram, juga dapat memberi kesan yang sama. Oleh itu, jika anda ingin sihat dan mengelakkan kesan negatif ubat-ubatan terlarang, anda harus mencuba sekali.

Daripada faedah yang baik, kesan negatif lebih banyak dirasakan. Contohnya, keadaan kesihatan yang merosot, kecerdasan menurun, emosi yang tidak stabil, dan halusinasi. Anda tahu bahawa selain daripada ubat-ubatan dan daun ganja, ada beberapa makanan yang biasa dimakan setiap hari yang boleh menyebabkan halusinasi, anda tahu.

Anda mesti biasa dengan cili, kopi, dan pala. Siapa sangka, bahawa makanan ini sebenarnya boleh memberi kesan halusinasi kepada seseorang yang memakannya. Mengehadkan pengambilan makanan ini dapat mengurangkan risiko yang menyebabkan anda berhalusinasi. Lebih-lebih lagi, makanan ini jika dikonsumsi secara berlebihan boleh menyebabkan masalah kesihatan dan sukar tidur.

Dilaporkan dari Boldsky, berikut adalah enam jenis makanan yang boleh menyebabkan halusinasi jika dikonsumsi secara berlebihan. Mari mengetahui lebih lanjut!

1. Pala

Tahukah anda bahawa pala mengandungi sebatian organik yang dipanggil myristicin? Sebatian ini jika dikonsumsi secara berlebihan dapat membuat anda merasa pening dan paranoid. Jadi, walaupun anda perlu menggunakan pala sebagai campuran memasak, anda hanya boleh menggunakannya dalam jumlah kecil. Terutama jika anda merasa pelik setelah memakan buah pala, anda harus segera berhenti menggunakannya, ya.

2. Cili

Kandungan dalam cili dapat merangsang endorfin dengan cepat. Oleh itu, jika anda memakan cili berlebihan, ia boleh merangsang perasaan euforia yang berlebihan. Walaupun perasaan ini terlalu bersemangat, ia boleh membuat seseorang pingsan, anda tahu.

3. Mulberry

Buah murbei memang mempunyai rasa yang cukup disukai. Tetapi di sebalik rasa yang menggoda ini, dapat menimbulkan halusinasi pada mereka yang merasakannya. Dipetik dari Boldsky, murbei dapat memberi anda pengalaman trippy dan dapat merangsang sistem saraf.

4. Cendawan

Terdapat banyak jenis cendawan yang biasa dimakan dan dimasak. Walau bagaimanapun, terdapat juga banyak cendawan yang beracun dan mengandungi sebatian psikedelik sebagai psilocybin dan psilocin . Cendawan jenis ini boleh mencetuskan halusinasi jika anda memakannya. Agar tidak memilih yang salah, anda harus mengelakkan memakan jamur yang tidak anda ketahui kerana boleh menyebabkan keracunan makanan.

5. Roti Berkulat

Walaupun bagus untuk pilihan menu diet, roti gandum berjamur juga mengandungi bahan kimia yang dapat membuat anda merasa pelik. Ini kerana cendawan ergot yang terdapat pada roti gandum ini mengandungi bahan kimia psikoaktif. Oleh itu, jika anda mendapati roti anda berkulat, buang dan jangan pilih bahagian mana yang tidak berkulat, ok?

6. Kopi

Sudah biasa jika kopi menjadi "kawan" ketika anda bekerja lebih masa. Kandungan kafein dalam kopi dikatakan menjadikan mata anda lebih segar sehingga anda dapat lebih fokus pada pekerjaan. Walau bagaimanapun, ingat bahawa kafein juga dapat meningkatkan risiko halusinasi. Dan jika dikonsumsi secara berlebihan, kafein juga dapat menyebabkan keracunan. Terutama bagi anda yang mempunyai masalah pencernaan, kopi dapat meningkatkan asid perut.

Sentiasa perhatikan makanan yang anda makan. Lebih baik jangan berlebihan sehingga tidak terpengaruh secara negatif, ya. Permohonan sentiasa siap dalam telefon pintar awak. Dengan supaya anda boleh bercakap terus dengan doktor melalui Panggilan Video / Suara dan berbual. Oleh itu, sekiranya keadaan kesihatan anda terganggu, anda masih boleh menghubungi doktor pada bila-bila masa dan di mana sahaja. Anda juga boleh menjalankan ujian makmal mengikut nasihat doktor jika diperlukan. Selain itu, anda juga boleh membeli vitamin dan makanan tambahan yang anda perlukan dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam, anda tahu. Ayuh , muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found