5 Wangian Aromaterapi Yang Dapat Meningkatkan Kerangsangan Seksual

, Jakarta - Iklan minyak wangi menunjukkan seorang lelaki yang memakai minyak wangi dengan jenis wangian tertentu dapat menarik banyak wanita untuk mendekatinya. Anda mungkin berfikir bahawa Berlebihan . Tetapi sebenarnya, wangian memang boleh memberi kesan positif pada mood, menarik minat lawan jenis, dan bahkan meningkatkan minat terhadap seks.

Dari ribuan jenis wangian yang ada, hanya sedikit yang dipercayai dapat meningkatkan gairah seksual, baik untuk lelaki dan wanita. Wangian ini secara langsung dapat memberikan kesan tarikan seksual dan merangsang sistem saraf feromon, yang merupakan bahan kimia dalam tubuh yang berfungsi untuk merangsang dan menghilangkan daya tarikan seksual bagi wanita dan lelaki.

Menurut pakar rasa dan bau dari Chicago, Alan R. Hirsch, MD, menyatakan bahawa 84 peratus lelaki bersetuju bahawa minyak wangi sangat mempengaruhi seksualiti mereka di tempat tidur. Sementara itu, wangian seperti aromaterapi dapat merangsang deria bau wanita dan melepaskan hormon seks di otak, membuatnya merasa lebih bersemangat. Ingin tahu? Berikut adalah 5 jenis wangian yang dapat meningkatkan gairah seksual:

  1. Kayu manis atau Kayu Manis

Bagi anda yang sering mengunjungi kedai-kedai kek, anda mesti biasa dengan aroma kayu manis atau kayu manis. Aroma jenis ini dapat meningkatkan rangsangan seksual lelaki dengan mempercepat peredaran darah kepada Mr. P. Penyelidikan juga menunjukkan bahawa banyak lelaki tanpa disadari jatuh cinta pada wanita yang berbau seperti kayu manis. 95 peratus lelaki gemar menggemari wanita yang sedang memasak, terutama ketika menggunakan rempah yang dapat membangkitkan semangat mereka. Anda boleh menyajikan teh atau kopi panas kepadanya dengan menaburkan serbuk kayu manis untuk membuatnya merasa santai dan teruja.

  1. Aroma mawar

Sekiranya wangian jenis ini sesuai untuk wanita. Pengamal herba Gabriella Clarke mengatakan bahawa aroma mawar mempunyai kesan menenangkan dan merupakan simbol sempurna untuk kewanitaan. Bagi kebanyakan wanita yang sering mengalami masalah seksual, minyak pati mawar dikatakan dapat membawa keseimbangan dan keharmonian tubuh, membantu menghilangkan kegelisahan dan tekanan, dan meningkatkan dorongan seks yang rendah.

  1. Vanila

Tidak hanya wangi, bau vanila sebenarnya dapat memberikan kesan hangat dan selesa bagi mereka yang menciumnya. Menurut Zoya Amirin, pakar psikologi seksual, vanila adalah salah satu jenis wangian yang dapat merangsang tahap hormon feromon seseorang. menggunakan losyen badan , minyak wangi, sabun mandi, atau letakkan aromaterapi di dalam bilik untuk menghidu aroma vanila. Dia juga dijamin akan bertahan dan bersemangat ketika bersama anda.

  1. Cananga atau Ylang-ylang

Aroma ylang-ylang atau ylang mempunyai sebatian afrodisiak yang dapat meningkatkan tenaga dan rangsangan seksual. Bau harum lembut bunga ini dipercayai akan membawa anda ke sana mood romantis dan meningkatkan daya tarikan antara rakan kongsi. Tidak hairanlah bahawa bunga ylang sering melengkapkan penampilan pengantin tradisional, kerana aroma mereka mempunyai tujuan erotik!

  1. Musk

Musk adalah rembesan bau yang dihasilkan dari kelenjar perut dari rusa tanpa tanduk ( rusa kasturi ) yang sering digunakan sebagai asas wangian. Menurut penyelidikan yang dilakukan di Chicago, kebanyakan wanita akan tergoda oleh aroma kasturi . Wangian lembut juga mampu menggoda pasangan untuk melakukan kewajipan di tempat tidur.

Oleh itu, jangan lupa memasang minyak aromaterapi dengan jenis wangian di atas untuk menjadikan suasana intim, romantis, dan bersemangat ( Baca juga : Pasangan Kehilangan Gairah Seks, Apa Penyelesaiannya? ). Mempunyai masalah dengan kehidupan seks anda? Tanya doktor secara langsung melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual melalui aplikasi . Ayuh, muat turun permohonan sekarang juga di App Store dan Google Play.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found