Inilah faedahnya jika anak anda minum susu dengan kerap

, Jakarta - Sejak dilahirkan, bayi telah menerima pengambilan makanan melalui susu ibu (ASI). Ini menjadikan kebanyakan kanak-kanak suka susu. Sudahkah anda menyediakan segelas susu untuk anak anda pada waktu pagi? Susu yang mengandungi protein, kalsium dan vitamin D adalah pengambilan penting bagi bayi. Walaupun kalsium boleh diperoleh dari makanan lain seperti sayur-sayuran hijau, daging dan ikan? Tetapi susu mempunyai jumlah yang paling banyak. Berikut adalah kelebihan susu pada kanak-kanak yang perlu anda ketahui:

Tulang dan Gigi Kuat

Hati Sihat

Berat dan Kognitif

Susu tinggi vitamin D dan dapat membantu meningkatkan pengeluaran serotonin, yang merupakan hormon yang boleh mempengaruhi mood, selera makan dan tidur. Kanak-kanak yang kekurangan vitamin D boleh terdedah kepada tekanan, kemurungan, keletihan dan sukar tidur. Kanak-kanak yang kerap minum susu juga dapat meningkatkan berat badan dan mengalami peningkatan fungsi kognitif yang ketara.

Meningkatkan Tenaga

Itulah beberapa faedah minum susu pada anak-anak yang perlu anda ketahui untuk pertumbuhan dan perkembangan yang lebih baik. Pada dasarnya susu adalah minuman berkhasiat yang mempunyai banyak faedah dan bukan sahaja dapat dinikmati oleh anak-anak, tetapi susu juga boleh diminum oleh orang dewasa atau orang tua.

Sentiasa periksa kesihatan anda dan keluarga anda secara berkala dengan doktor di secara berkala. Anda tidak perlu pergi ke doktor atau hospital, anda boleh membincangkannya Panggilan Suara / Video dan berbual. Bukan hanya itu, anda juga boleh memesan ubat dan vitamin melalui telefon pintar dalam dengan menggunakan perkhidmatan tersebut Penghantaran Farmasi cepat, selamat dan selesa dengan penghantaran PERCUMA yang akan tiba dalam 1 jam. Muat turun segera aplikasi di App Store dan Google Play untuk menikmati pelbagai perkhidmatan dari .

BACA JUGA: Sudah Tahu Ini? 10 Sumber Makanan Kalsium Selain Susu


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found