Sebelum Mencuba, ketahui 4 Fakta Mengenai Facelift

, Jakarta - Penampilan yang tetap menarik walaupun anda sudah tua pasti menjadi idaman semua orang. Kulit wajah yang tegang dan kelihatan sihat akan meningkatkan keyakinan diri. Untuk mendapatkannya, salah satu cara yang boleh dilakukan adalah dengan menjalankan prosedur facelift .

Facelift menjadi pilihan untuk kecantikan kerana dapat meningkatkan penampilan dan kesegaran wajah tanpa kelihatan terlalu banyak. Walau bagaimanapun, jika anda berfikir untuk melakukan facelift , perhatikan 4 perkara ini sebelum melakukannya.

1. Lakukan Facelift di Tempat yang Berpengalaman dan Berpengalaman

Pengalaman dan kepakaran pakar bedah kosmetik adalah faktor penting yang harus anda fikirkan. Penyebab utama keputusan yang tidak memuaskan facelift sering disebabkan kerana kerja ini tidak dilakukan oleh pakar.

Seseorang yang mahir akan mempunyai lebih banyak Teknik dan pengalaman. Oleh kerana wajah dan kulit setiap orang berbeza, variasi dalam Teknik dan pengalaman akan menjadi penting. Dengan begitu, anda tidak perlu risau kerana hasilnya akan kelihatan lebih semula jadi.

2. Lakukan Pengisian Pertama

Sekiranya anda masih mempunyai masalah facelift , tetapi ingin tahu bagaimana ia akan berubah, anda lebih baik mempertimbangkan untuk melakukannya pengisi pertama. Bincangkan dengan doktor dan pakar bedah kosmetik anda terlebih dahulu. Tanyakan apakah masalah pada wajah dan kulit anda dapat diselesaikan sementara pengisi.

Pengisi mempunyai hasil yang lebih sementara. Sekiranya anda merasakan itu bukan yang anda mahukan, anda boleh menghentikan prosedurnya. Tetapi sebaliknya, jika anda berpuas hati dan mahukan penampilan yang sama untuk jangka masa yang lebih lama, anda boleh melakukannya facelift seperti yang dikehendaki.

3. Ketahui Beberapa Jenis Facelift Sebelum Memutuskan

Ada kenyataan yang sering dilupakan orang facelift. Walaupun namanya sama, tapi facelift sebenarnya mempunyai banyak variasi dan jenis. Teknik yang digunakan untuk melakukan facelift Terdapat banyak cara untuk menyelesaikan masalah pada wajah yang berbeza. Inilah sebabnya mengapa kepakaran pakar bedah sangat penting.

Bincangkan dengan pakar dan ketahui prosedurnya. Pakar bedah akan memberikan cadangan serta penjelasan mengenai risikonya. Kepercayaan anda pada tangan yang mengendalikan anda akan membuat hasilnya sangat berbeza.

4. Rancang Masa Percuma untuk Pemulihan Selepas Facelift

Walaupun facelift mempunyai masa yang lebih pendek daripada pembedahan plastik, ia masih bukan sesuatu yang pantas. Selepas anda melakukannya facelift , gejala seperti bengkak, sakit di muka, hingga mati rasa adalah perkara biasa. Gejala ini memerlukan masa untuk wajah kembali sihat. Oleh itu, jangan lakukannya facelift semasa anda sibuk.

Rancangkan waktu rehat di rumah. Tanya doktor atau pakar bedah yang merawat wajah anda mengenai berapa lama anda perlu berehat di rumah. Tanyakan juga berapa lama masa yang diperlukan untuk melihat hasilnya setelah prosedur, untuk mengelakkan bertemu dengan penonton yang boleh mempengaruhi kesihatan mental anda. Kerana tekanan akan menjadikan penyembuhan lebih lama.

Baiklah, jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai facelift dan masalah kecantikan yang lain, mari tanya doktor dengan pakar yang menggunakan aplikasi ini! Anda boleh menghubungi doktor melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja. Ayuh, muat turun aplikasi di App Store dan Google Play!

Baca juga:

  • Pori-pori muka yang diperbesar? Mungkin inilah sebabnya
  • Ini adalah Prosedur Pembedahan Plastik pada Rahang
  • Ini adalah Prosedur Pembedahan Plastik pada Kelopak Mata

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found