Kondom Jodoh Mr. P anda, Pilih Yang Tepat

Jakarta - Memakai kondom yang sesuai dengan keadaan Mr. P anda sangat penting untuk keberkesanan kondom itu sendiri. Sebilangan besar pengguna hanya membelinya di kedai atau farmasi tanpa meminta untuk memastikan kondom sesuai dengan keperluan mereka.

Bagaimana memilih kondom yang betul? Pertama, sesuaikan kondom dengan ukuran Mr. P. anda Pak Long P yang paling biasa semasa ereksi adalah sekitar 12-15 cm. Kondom di pasaran biasanya menambah sedikit ruang di hujung kepala Mr. P kira-kira 2-3 cm. Jadi, ukuran kondom tidak dapat disamakan dengan ukuran Mr. P, tambah sedikit ruang kosong itu. Menggunakan kondom yang tidak sesuai dengan risiko kerosakan semasa melakukan persetubuhan. Kesannya, keberkesanan kondom juga akan berkurang.

(Baca juga: 10 Kesalahan Pemasangan Kondom Biasa )

Cara mengukur Mr. Q apabila anda mengalami ereksi? Anda boleh menggunakan meter dengan memperhatikan perkara berikut.

  • Pangkalan Mr. P adalah bahagian di mana tarikan kondom. Semasa mengukur, menuju ke pangkal Mr. P ialah panjang Mr. P. anda
  • Kedua, En. P mesti mempunyai ketebalan masing-masing. Semasa membeli kondom, pertimbangkan juga ketebalan Mr. T. Anda boleh menggunakan alat pengukur untuk mengukurnya.
  • Ketiga, kondom dirancang agar selamat mengikuti lekuk badan, dan biasanya dijual sesuai dengan ukuran rata-rata populasi suatu kawasan. Setelah mendapat panjang dan lebar Mr. P, lebar pangkal kondom mestilah 2.5 cm lebih tinggi daripada Mr. P. anda

Terdapat beberapa saiz kondom di pasaran. Biasanya, ukuran yang dijual di pasaran adalah Lebih kecil (XS) atau sangat kecil, Kecil (S) atau kecil, Biasa (R) atau sederhana, Besar (L) atau besar, dan Lebih Besar (XL) atau sangat besar. Buat pertama kalinya anda boleh menggunakan kondom dengan ukuran rata-rata (12-15 cm). Perhatikan, jika ternyata kondom yang digunakan ternyata bergulung atau sempit, ini bermaksud ukurannya tidak sesuai untuk anda.

Sama ada terlalu kecil atau terlalu besar, ukuran kondom yang tidak sesuai dengan ukuran Mr. P berisiko meninggalkan kondom di dalam vagina dan menyebabkan jangkitan kelamin, jika terlalu longgar. Sekiranya saiz kondom terlalu kecil, kondom boleh terkoyak dan perkara yang ingin anda cegah boleh berlaku, seperti kehamilan.

(Baca juga: Kondom Lelaki atau Wanita, Mana Yang Anda Pilih? )

Anda boleh bertanya kepada doktor mengenai cara menggunakan kondom dalam aplikasi melalui panggilan suara / video dan berbual . Anda juga boleh membeli ubat / vitamin dan memeriksa makmal tanpa perlu meninggalkan rumah. Mudah dan praktikal. Ayuh, muat turun permohonan dalam Stor aplikasi atau Google Play sekarang!