Ini adalah kaedah mudah untuk menghilangkan pipi montel

, Jakarta - Walaupun mereka telah menurunkan berat badan, beberapa wanita masih mempunyai pipi yang montok atau montel. Kerana menjadikan bentuk wajah menjadi bulat, pipi menjadi montel sering memberi kesan gemuk kepada pemiliknya, sehingga banyak wanita cenderung ingin menutup atau bahkan menghilangkan pipi yang montel.

Sebilangan wanita mempunyai wajah bulat dan pipi montel. Diet dan senaman memang boleh menurunkan berat badan, tetapi tidak semestinya berjaya melangsingkan wajah, terutama bagi wanita yang pipi.

Melangsingkan wajah memerlukan cara khas yang berbeza dengan cara melangsingkan badan. Cara terpantas dan paling berkesan untuk mengurangkan pipi montel adalah pembedahan. Namun, di sebalik kaedah segera ini terdapat juga risiko dan kesan sampingan yang tidak ringan, seperti kesakitan yang luar biasa dan jahitan kiri. Selain pembedahan, masih ada beberapa cara semula jadi untuk melangsingkan wajah anda yang lebih selamat dan jika anda melakukannya dengan kerap, anda boleh mendapatkan wajah yang kurus. Ayuh, lihat cara semula jadi berikut:

1. Urut Muka

Tidak perlu menjalani pembedahan plastik untuk mendapatkan wajah yang kurus, memberi urutan pada wajah juga terbukti belas kasihan untuk mengurangkan lemak yang terkumpul di pipi. Anda boleh menggunakan minyak khas untuk wajah, minyak kuman gandum, atau minyak ginseng untuk rawatan ini. Urut perlahan-lahan seluruh wajah ke leher dengan gerakan melingkar dari bawah ke atas, berguna untuk meningkatkan peredaran darah, sehingga wajah menjadi segar dan kencang. Selain itu, urut juga membantu mengurangkan penahan air yang menyebabkan wajah kelihatan montel.

2. Mengambil Kalsium

Mungkin anda tertanya-tanya apa kaitan kalsium dengan pipi nipis? Setakat ini, kalsium hanya dikenali sebagai nutrien yang baik untuk tulang, tetapi ternyata pengambilan 1200 miligram kalsium sehari dapat mengurangkan penahan air di wajah, anda tahu. Perbanyakkan makan makanan yang tinggi kalsium seperti keju, susu, dan makanan tambahan kalsium untuk mendapatkan bentuk wajah yang ideal.

3. Akupresur Penuh

Kaedah semula jadi lain yang berkesan untuk melangsingkan pipi anda adalah dengan melakukan wajah penuh darah. Rawatan wajah yang menggunakan teknik urut berguna untuk merehatkan otot muka dan menganjalkan wajah secara semula jadi. Muka anda akan diurut mulai dari bawah dagu, kemudian perlahan-lahan ditarik ke tulang pipi, dan terus ke sudut mata. Lakukan rawatan wajah dengan darah penuh secara teratur untuk mendapatkan wajah yang bukan hanya kurus, tetapi juga segar dan berseri.

4. Yoga Muka

Sekiranya yoga biasanya dilakukan pada badan, rawatan muka yoga dilakukan secara khusus hanya pada wajah. Cara meniru wajah yang satu ini sangat mudah dan anda boleh melakukannya di rumah. Satu langkah rawatan muka yoga yang berguna untuk membantu pembentukan otot di pipi, yang diberi nama Senyum Ikan Sedap, iaitu pergerakan tersenyum sambil mengetap gigi secara serentak. Tahan pergerakan ini selama lima saat, kemudian ulangi beberapa kali. Anda juga boleh mencuba bergerak cengkaman pipi yang bagus untuk melangsingkan pipi. Caranya adalah dengan menghirup melalui mulut dan kemudian mengeluarkan pipi, kemudian mengalihkan udara di mulut ke pipi kanan dan kiri secara bergantian. Tahan selama lima saat, kemudian hembuskan, dan ulangi.

5. Kunyah

Cara merawat wajah yang satu ini sangat mudah dan sedap, kerana anda hanya perlu mengunyah permen karet setiap hari. Selain wajah begitu nipis, nafas anda menjadi segar. Kunyah permen karet selama 20 minit, dua kali sehari. Tetapi ingat, pilihlah permen karet yang tidak mengandungi gula, agar berat badan anda terjaga.

Itu adalah beberapa cara semula jadi untuk membuat pipi nipis, jadi anda boleh mendapatkan bentuk muka garis V. Sekiranya anda mempunyai masalah dengan kulit wajah, jangan ragu untuk bertanya kepada doktor melalui aplikasi tersebut . Hubungi doktor melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja. Kini anda juga boleh melakukan ujian kesihatan melalui ciri tersebut Makmal Perkhidmatan Rumah terdapat dalam aplikasi Sekiranya anda memerlukan vitamin atau produk kesihatan tertentu, anda tidak perlu lagi bersusah payah meninggalkan rumah. Kekal pesanan melalui dan pesanan akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun sekarang juga di App Store dan Google Play.