5 Trik Model Rahsia Victoria

Jakarta - Memiliki tubuh langsing seperti model Victoria's Secret pastinya menjadi idaman ramai wanita. Masalahnya adalah, jangan berfikir bahawa mendapatkan badan langsing seperti supermodel itu mudah. Sebabnya, Miranda Kerr, Adriana Lima et al. memerlukan kerja keras untuk memiliki badan yang langsing dan seksi. Lalu, apa tip tipikal model Victoria's Secret?

Baca juga: 6 Trik Untuk Tetap Lurus Walaupun Anda Makan Makanan Segera

1. Latihan Kardio

Cardio adalah menu rutin kecergasan model seluar dalam di atas. Contohnya Heidi Klum, dia selalu diminta oleh pelatih model Victoria's Secret untuk melakukan banyak latihan kardio untuk membakar lemak berlebihan setelah melahirkan.

Heidi berbeza, Miranda berbeza. Isteri Boss Snapchat ini lebih suka kotak sepakan, sebagai bentuk latihan kardio. Bukan hanya itu, Miranda juga melakukan kardio yang lebih berat dan kuat, termasuk berlari setiap hari.

Pakar mengatakan, jika anda ingin membakar lemak dan kalori, anda harus memasukkan kardio dalam menu senaman anda. Apa sahaja bentuk senaman kardio, dapat membantu menurunkan berat badan.

2. Melancarkan Otot Perut

Bahagian badan ini adalah perkara terpenting yang mesti dijaga oleh model Victoria's Secret. Nah, satu lagi tip tip Victoria's Secret adalah melatih otot perut. Kaedahnya boleh menjadi pelbagai. Namun, bukannya melakukan duduk, supermodel di atas lebih suka menari atau capoeira. Menurut pakar, kaedah ini lebih berkesan untuk mendapatkan perut dan pinggul yang langsing.

Baca juga: 5 Senaman Kuat Yang Boleh Mengecutkan Perut Anda Dengan Cepat

3. Melatih Kekuatan Otot

Untuk mendapatkan badan seperti Miranda Kerr et al., Anda juga perlu melatih kekuatan otot. Sebagai contoh, Miranda selalu menyertakan menu senaman untuk melatih ototnya ketika bersenam. Walaupun model lain seperti Alessandra Ambrosio selalu diminta oleh pelatih peribadi mereka setinggan atau menekuk lutut untuk menjadikan pantatnya kelihatan seksi.

4. Pengambilan Protein

Walaupun sudah berusia tiga puluhan, wajah dan badan Lily seperti wanita berusia 20-an. Selain melakukan senaman secara teratur, Lily juga melakukan diet yang sihat untuk menjaga bentuk badannya. Apa yang mesti diketahui, diet yang dia jalani tidaklah melampau. Setiap hari, wanita ini memakan makanan yang mengandungi banyak protein seperti ayam, sayur-sayuran, ikan, dan buah. Bukan hanya itu, ia juga mengurangkan pengambilan alkohol untuk menjaga kesihatan badannya.

5. Diet Kontroversi

Ada beberapa supermodel yang mengikuti diet yang sihat, ada juga yang lain yang menggunakan diet kontroversial, seperti Adriana Lima. Ramai yang memprotes cara diet model teratas ini. Kerana, sembilan hari sebelumnya pertunjukan fesyen, Adriana hanya menggunakan minuman protein dan banyak air. Kemudian, dua hari sebelum acara dimulakan, Adriana hanya menggunakan air mineral secara normal, tanpa memakan apa-apa.

Baca juga: 6 Makanan untuk Menggantikan Nasi Semasa Diet

Adriana percaya bahawa dietnya yang ekstrim dapat menurunkan berat badannya sebanyak lapan kilogram. Lebih melampau, apabila 12 jam sebelumnya pertunjukan fesyen Sebagai permulaan, wanita Brazil ini sama sekali tidak memakan apa-apa, termasuk air.

Selain diet yang ketat, model cantik ini juga kerap melakukan senaman. Adriana lebih suka tinju atau tinju agar badannya tetap kencang dan cantik, tetapi tidak berotot.

Apa yang perlu anda ingat, diet Adriana tidak semestinya berjaya dan selamat apabila digunakan oleh anda. Nah, jika anda ingin mencuba tip tipis model Victoria's Secret di atas, anda harus terlebih dahulu berbincang dengan pakar.

Kenapa anda boleh meminta doktor secara langsung melalui permohonan . Melalui ciri Berbual dan Panggilan Suara / Video , anda boleh berbual dengan doktor pakar tanpa perlu meninggalkan rumah. Ayuh, muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play!