Ini adalah rawatan yang tepat untuk penyakit Peyronie

, Jakarta - Penyakit Peyronie dapat dialami oleh lelaki pada usia berapa pun. Penyakit ini bermula dengan pertumbuhan plak, atau tisu parut pada Mr. P dan menyebabkan penjahat Mr. P ke atas atau ke sisi. Tidak mahu mempunyai keadaan ini? Ayuh, cari rawatan yang tepat untuk penghidap penyakit ini.

Baca juga: Bentuk Mr. Q Pelik? Mungkin Punya Peyronie

Apa itu Penyakit Peyronie?

Penyakit Peyronie adalah salah satu masalah yang berlaku pada zakar yang disebabkan oleh pembentukan tisu parut atau plak pada zakar dan testis. Tisu parut akan terkumpul di membran putih yang sering terdapat di bahagian atas dan bawah zakar.Jadi, kerana tisu parut atau plak semakin tebal, zakar akan membengkok ke atas atau ke sisi. Anda pasti membayangkan bahawa jika ini berlaku pada Mr P, Mr P secara automatik akan memendek kerana plak.

Baca juga: Mitos atau Fakta, Peyronie Mempengaruhi Kesuburan Lelaki

Apakah Gejala Penyakit Peyronie?

Gejala penyakit Peyronie dapat muncul secara tiba-tiba dan berkembang secara beransur-ansur. Gejala ini merangkumi:

  1. Mati pucuk. Penyakit Peyronie boleh menyebabkan disfungsi ereksi, atau mati pucuk. Dianggarkan lebih daripada dua pertiga lelaki dengan penyakit ini mengalami disfungsi ereksi.

  2. Plak ini disebabkan oleh pengumpulan kolagen yang berlebihan dan kemunculan tisu parut di zakar yang menebal atau berkembang di bawah kulit zakar zakar. Plak juga boleh muncul di sepanjang batang zakar, tetapi sering muncul di bahagian atas sisi. Plak pada mulanya sangat lembut tekstur, tetapi akan mengeras dari masa ke masa.

  3. Perubahan bentuk zakar seperti membongkok, membongkok, atau memendek. Sebilangan besar lelaki dengan Peyronie mempunyai kelainan pada bentuk zakar. Kecacatan ini disebabkan oleh plak yang tidak berkembang seperti tisu zakar yang normal.

Mempunyai Peyronie, inilah cara untuk mengatasinya

Sekiranya penyakit ini masih dalam tahap rendah, rawatan boleh dilakukan melalui kaedah ubat yang berguna untuk mengurangkan tisu parut pada Mr. P. Namun, jika kaedah perubatan tidak berfungsi, doktor biasanya akan melakukan prosedur pembedahan dalam kes yang teruk. Pembedahan akan dilakukan apabila penghidapnya tidak lagi dapat melakukan hubungan seks dengan pasangan. Beberapa prosedur pembedahan dapat dilakukan, termasuk:

  1. sebutan. Prosedur permohonan dilakukan dengan menjahit sebelah Mr. P tanpa tisu parut. Prosedur ini dapat meluruskan bentuk Mr. P, tapi itu boleh membuatkan Mr. P lebih pendek dan menyebabkan disfungsi ereksi.

  2. Sayatan dan cantuman. Prosedur ini dilakukan dengan membuat sayatan pada tisu parut dan mencangkok lubang dengan tisu badan pesakit. Prosedur ini dilakukan pada orang yang mempunyai keluk Mr. P lebih teruk. Harap maklum, prosedur ini boleh menyebabkan disfungsi ereksi yang lebih teruk.

  3. Implan Mr. P. Prosedur ini dilakukan pada orang yang juga mengalami disfungsi ereksi. Implan Mr. P sendiri dilakukan untuk memperbaiki bentuk lekukan pada Mr. P.

Baca juga: Lelaki Mesti Tahu Penyakit Peyronie pada Mr. P

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan mengenai penyakit Peyronie, boleh menjadi penyelesaiannya. Dengan aplikasi tersebut , anda boleh berbual secara langsung dengan doktor pakar di mana sahaja dan bila-bila masa melalui Berbual atau Panggilan Suara / Video . Anda juga boleh membeli ubat di , kamu tahu. Tidak perlu meninggalkan rumah, pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun aplikasinya kini di Google Play atau App Store!