Ini adalah 5 Kandang Terbaik untuk Kucing Haiwan Peliharaan

Jakarta - Setiap pemilik kucing mesti mempunyai versi kandang terbaik mereka sendiri. Namun, tahukah anda bahawa sebenarnya setiap jenis sangkar mempunyai faedah tersendiri, dan boleh disesuaikan dengan jenis kucing yang anda miliki? Nah, inilah kandang terbaik untuk versi kucing masing-masing:

Baca juga: Inilah Yang Perlu Anda Ketahui mengenai Ikan Betta

1. Beg tangan dengan lubang terbuka di setiap sisi

Kandang terbaik untuk kucing pertama adalah beg galas yang berbentuk seperti katil bayi dengan sisi ditutup dengan jaring. Bahagian atas sangkar ini juga dapat ditutup dengan jaring untuk memudahkan pemetik haiwan membawanya ke mana saja. Sangkar ini dilengkapi dengan gelung tali pinggang keledar kereta, dan penutup mesh untuk mengurangkan tekanan semasa perjalanan.

Sangkar jenis ini tersedia dalam pelbagai saiz, dan boleh dibeli lengkap dengan roda. Jadi, anda tidak perlu bersusah payah membawanya ketika keluar dari kereta. Kandang ini juga mempunyai poket simpanan belakang untuk ruang tambahan untuk makanan ringan dan barang keperluan perjalanan yang lain. Bahagian depan boleh dibuka dan ditutup dengan ritsleting untuk memudahkan kucing masuk atau keluar.

2. Kargo Haiwan Peliharaan dengan Pengudaraan dan Pintu Samping

Kandang satu ini nampaknya paling banyak. Dengan bahan yang keras, mampu melindungi kucing di dalamnya sekiranya berlaku perkara-perkara yang tidak diingini. Walaupun memiliki berat badan yang baik ketika bepergian, tetapi bahagian kandang ini dapat dipisahkan, sehingga tidak memerlukan ruang yang besar untuk penyimpanan. Kandang ini mempunyai pintu yang luas untuk masuk dan keluar kucing dengan mudah ke dalam kandang.

Baca juga: Adakah Kucing Selamat Memakan Coklat?

3. Beg dengan Dua Ruang untuk Dua Kucing

Sekiranya anda ingin mengeluarkan lebih dari satu kucing, cuba beli sangkar ini, okey? Kandang ini mempunyai sepasang ruang yang luas untuk dua kucing, dan dipisahkan dengan ritsleting. Ritsleting itu sendiri dapat dibuka, sehingga kucing dapat bermain bersama. Di setiap sisi kandang terdapat tingkap mesh bergulung. Sangkar ini juga dilengkapi gelung untuk tali pinggang keledar, tidak mudah rosak, dan mudah dilipat.

4. Ransel berbentuk kapsul dengan Jendela Jelas

Sangkar seterusnya didedikasikan jika anda ingin melakukan perjalanan dengan kucing dengan berjalan kaki. Kandang ini berbentuk kapsul dengan tingkap yang jelas yang membolehkan kucing melihat sekeliling. Beg kapsul ini juga mempunyai lubang udara di sisi dan depan beg galas. Berukuran 11.3 inci x 8.2 inci x 16.5 inci, dan menampung kucing dengan berat hingga 10 paun.

5. Beg untuk Kucing Besar

Kandang terbaik terakhir untuk kucing adalah untuk pemilik baka kucing domestik yang lebih besar, seperti Maine Coons. Sekiranya dibawa dalam sangkar ukuran biasa, kemungkinan kucing ini terlalu sempit untuk baka kucing ini. Sudahlah berdiri, malah berbaring terasa sesak. Kandang satu ini mempunyai sepasang sayap yang dapat diperluas dengan ketara, sehingga ukurannya juga lebih lebar.

Saiznya yang besar menjadikan sangkar ini memiliki ruang tambahan, jadi anda boleh membawa mainan berbulu kegemaran anda untuk menemani anda sepanjang perjalanan. Sebilangan orang yang menggunakan sangkar ini mempunyai kondo kucing jolokan kerana ukurannya. Di sini, adakah anda ingin membelinya?

Baca juga: Menjaga Ikan Koi, Perhatikan Perkara Ini

Ini adalah jenis kandang terbaik untuk kucing jika mereka mahu membawanya dalam perjalanan. Sekiranya haiwan kesayangan anda mempunyai masalah kesihatan, segera bincangkan masalahnya dengan doktor haiwan anda di aplikasi , ya. Mencari penyelesaian yang tepat, agar masa yang dihabiskan dengan haiwan peliharaan dapat berjalan sesuai dengan jangkaan.Rujukan:
The Spruce Pet. Diakses pada tahun 2021. 7 Pembawa Kucing Terbaik.
Bebas.co.uk. Diakses pada tahun 2021. 10 pembawa kucing terbaik untuk mengangkut rakan berbulu anda dengan mudah.