Jenis dan Faedah Bra Yang Perlu Anda Ketahui

, Jakarta - Sudah tentu, wanita tidak pernah lepas dari seluar dalam yang satu ini, iaitu coli. Hampir setiap hari dalam perjalanan, kita perlu menggunakan coli untuk keselesaan, perlindungan, dan penampilan yang menarik. Seiring dengan perkembangan tren, saat ini ada berbagai jenis atau jenis bra berdasarkan bentuk, penggunaan, ukuran, motif, dan bahan. Dari itu, terdapat begitu banyak pilihan jenis bra di pasaran, anda akan keliru kerana terlalu banyak pilihan bra untuk dibawa pulang.

Tidak mudah untuk mencari coli yang sangat selesa dan sesuai. Pada akhirnya, anda tidak akan berhati-hati dalam memilih coli, tanpa memperhatikan faedahnya. Terdapat beberapa coli yang dibuat mengikut keperluan anda. Anda boleh menggunakan jenis bra berikut sebagai rujukan agar anda lebih selesa:

1. Bra Sukan

Bra ini dicipta untuk menemani anda semasa aktiviti sukan. Tujuannya adalah untuk melindungi bahagian badan anda (terutama payudara), dari kecederaan dan kesan keras akibat tindakan fizikal yang anda lakukan semasa bersenam. Payudara anda tetap selesa dan terkawal walaupun anda melompat atau berlari. Untuk mengelakkan kecederaan, anda harus menggunakan coli jenis ini.

2. Bra Kejururawatan

Sekiranya anda menyusu tanpa menggunakan coli khas, ia pasti sukar. Sekiranya anda tidak menggunakan coli, susu akan menetes dan membasahi pakaian anda. Oleh itu, terdapat jenis coli khas untuk ibu menyusu. Terdapat pelbagai jenis model dari corak klasik hingga comel. Kami mengesyorkan agar anda menggunakan coli ini untuk keselesaan anda dan tentunya bayi tersayang.

3. Bra Bersalin

Adalah wajar bagi payudara untuk membesar ketika seorang wanita hamil. Ini berlaku kerana hormon dalam tubuh ibu hamil menghasilkan susu ibu yang kemudiannya akan menjadi minuman eksklusif yang perlu dikembangkan oleh si kecil. Bra ini juga akan membantu anda bernafas dengan lebih mudah, kerana pada umumnya coli tua akan membuat anda merasa sesak.

4. Mastektomi Bra

Bra ini dilengkapi dengan silikon di dalam cawan coli. Fungsinya adalah untuk menjadikan payudara kelihatan seimbang. Sebilangan orang selepas pembedahan payudara menggunakan coli ini untuk memberikan penampilan payudara yang semula jadi.

5. Bra Rajah Penuh

Bra ini dicipta khas untuk anda yang mempunyai payudara besar. Sangat tidak selesa menggunakan coli yang terlalu kecil, jadi coli ini akan menjadikan anda lebih selesa dan yakin. Cawan pada bra angka penuh ini akan melindungi payudara anda secara maksimum dan menyokongnya dengan baik.

6. Bra Pengantin

Perkahwinan adalah detik penting bagi wanita. Adalah wajar bahawa pengantin lelaki dan wanita ingin kelihatan sempurna dalam gaun pengantin. Di sebalik gaun pengantin, coli khas mesti digunakan untuk melengkapkan penampilan. Tujuannya adalah bahawa apabila dibungkus dengan pakaian, anda akan bebas bergerak. Bentuk umum tanpa tali maniskan penampilan agar sesuai dengan pakaian yang dipakai.

Itulah beberapa jenis coli yang sesuai dengan keperluan anda. Penting bagi seorang wanita untuk memperhatikan keselesaan dalam memakai coli. Setiap wanita mempunyai ukuran coli yang berbeza, jadi anda perlu mengetahui jenis yang tepat.

Sekiranya anda merasa tidak selesa pada payudara anda berkaitan dengan bra, anda boleh membincangkannya dengan doktor di . Anda boleh mengadakan perbincangan dengan Berbual atau Suara / Video panggil melalui aplikasi , tanpa perlu meninggalkan rumah. Ayuh, cepat muat turun aplikasi!

Baca juga:

  • Ternyata tidak memakai coli mempunyai kelebihan ini
  • Cara Mencuci Bra Mempengaruhi Kesihatan
  • Underwire Bra Menyebabkan Kanser Payudara, Benarkah?