Bahaya, Orang Sibuk Mempunyai Daya Tahan Rendah

"Ramai orang yang mempunyai kesibukan yang tinggi, lupa untuk memperhatikan keadaan kesihatan mereka. Selain tidak mendapat rehat yang cukup, tabiat tidak sihat di tempat kerja juga mengurangkan daya tahan orang yang sibuk. Akibatnya, mereka mudah sakit. Oleh itu, selain daripada mengamalkan gaya hidup yang sihat, pengambilan suplemen peningkatan imun juga penting agar sistem kekebalan tubuh terjaga. "

, Jakarta - Cuaca yang tidak menentu membuat sistem kekebalan tubuh harus bekerja lebih keras untuk menangkal kemasukan kuman, bakteria, dan virus yang menyebabkan penyakit pada tubuh. Malangnya, tabiat tidak sihat cenderung menjadikan sistem kekebalan tubuh tidak dapat melindungi tubuh secara optimum, sehingga penyakit tidak dapat dielakkan.

Terutama bagi anda yang mempunyai jadual kerja yang sibuk dan waktu terbang yang tinggi. Kadang-kadang, semua kerja dan tarikh akhir dan kesibukan benar-benar menarik perhatian anda, jadi anda lalai hanya memperhatikan keadaan kesihatan anda. Itulah sebabnya orang yang sibuk jatuh sakit dengan lebih mudah. Sekurang-kurangnya ada beberapa sebab yang membuat orang sibuk mempunyai sistem imun yang rendah, menjadikan mereka mudah diserang penyakit. Lihat ulasan di sini.

Baca juga: Untuk kekal cergas, inilah sebab orang pejabat memerlukan antioksidan

Sebab orang sibuk mudah jatuh sakit

Sama seperti alat elektronik yang mesti dicas agar dapat berfungsi semula, badan anda juga perlu berehat secukupnya agar kekal sihat dan produktif. Memaksa badan tanpa cukup rehat dapat menjadikannya perlahan-lahan menjadi lemah dan akhirnya jatuh sakit dengan mudah.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa orang sibuk mempunyai sistem imun yang rendah:

  • Tidak Cukup Tidur

Jumlah pekerjaan yang mesti diselesaikan menjadikan orang yang mempunyai aktiviti tinggi harus melepaskan waktu tidur mereka. Mereka biasanya kurang tidur atau tidak tidur sama sekali demi pekerjaan. Nah, inilah yang dapat menurunkan daya tahan badan, jadi orang yang sibuk akan mudah sakit.

  • Makan Lebih Banyak Makanan Segera

Satu lagi tabiat tidak sihat yang sering dilakukan oleh mereka yang sibuk ialah makan makanan segera. Makanan ini memang boleh menjadi pilihan praktikal bagi orang sibuk yang tidak mempunyai masa untuk memperhatikan pengambilan makanan mereka, apalagi memasak makanan mereka sendiri yang lebih sihat. Namun, anda tahu, kebanyakan makanan segera mengandungi nutrien tinggi lemak dan minimum. Selain itu, tidak memenuhi nutrien yang diperlukan oleh tubuh anda dengan memakan pelbagai makanan yang sihat dapat membuat sistem ketahanan badan anda menurun.

  • Kurang Bergerak

Sekali lagi, atas alasan tidak mempunyai masa, banyak orang yang sibuk jarang atau bahkan tidak bersenam sama sekali. Sebenarnya, hanya melakukan regangan ringan mungkin tidak mempunyai masa. Nah, gaya hidup yang tidak sihat seperti ini boleh membuat anda lebih mudah sakit.

Jadi, tidak kira betapa sibuknya anda, anda digalakkan untuk mengawasi kesihatan anda. Rehat yang mencukupi dan mengamalkan gaya hidup sihat seperti makan makanan sihat dan bersenam secara teratur dapat membantu anda menjaga sistem imun anda, sehingga anda dapat tetap produktif setiap hari. Di samping itu, anda juga dapat menangkis penyakit dengan mengambil makanan tambahan yang meningkatkan imun. Bukan hanya kesihatan yang terjaga, stamina tetap baik setiap saat.

Baca juga: Ini adalah Trik Sihat ketika Lebih Masa Mengejar Tarikh Akhir

Membantu Meningkatkan Kekebalan Tubuh dengan Astria

Jangan hanya memilih suplemen untuk menyokong sistem imun anda, anda juga harus memperhatikan kandungan yang ada di dalamnya. Awak boleh pilih Astria , sebagai makanan tambahan agar tidak mudah sakit dan sistem ketahanan badan terjaga. Jadi, produktiviti anda setiap hari tidak akan terganggu.

Mengapa mesti Astria ? Sudah tentu kerana Astria mengandungi astaxanthin yang merupakan antioksidan semula jadi dengan kandungan 110 kali lebih tinggi daripada vitamin E biasa dan 6,000 kali lebih tinggi daripada vitamin C.

Astaxanthin terkandung dalam makanan tambahan Astria , adalah sejenis karotenoid semula jadi yang mudah dijumpai di salmon, ganggang merah, dan sayur-sayuran. Anda harus tahu, astaxanthin adalah jenis antioksidan yang paling kuat yang berfungsi untuk mengurangkan keradangan yang disebabkan oleh radikal bebas sambil melindungi dan menjaga kesihatan jantung.

Bukan hanya itu, ternyata kandungan antioksidan dalam astaxanthin 10 kali lebih besar daripada kandungan beta-karoten yang biasanya anda dapati dalam wortel. Kandungan ini berperanan baik dalam proses peremajaan kulit dengan secara aktif menekan oksigen yang terdedah kepada sinar UV di kulit. Pendedahan ini dianggap menyebabkan penuaan awal kulit.

Salmon juga merupakan makanan dengan kandungan astaxanthin yang cukup tinggi. Ikan satu ini terkenal dengan pelbagai khasiatnya, termasuk kandungan omega-3 yang tinggi untuk menyokong kerja otak. Ikan ini yang dulu berwarna putih berubah warna menjadi merah kerana menyerap astaxanthin dalam alga tertentu.

Baca juga: Jangan Dikalahkan Oleh Radikal Bebas, Cegah Dengan Astaxanthin

Bekerja Lebih Banyak Bersama Astria

Sebagai makanan tambahan antioksidan, Astria memang mempunyai banyak kelebihan. Kandungan antioksidannya bukan sahaja lebih tinggi daripada vitamin E dan C, Astria tidak menghasilkan radikal bebas atau pro-oksidan baru. Walaupun, Astria adalah satu-satunya suplemen antioksidan yang mempunyai ketulenan 10 peratus lebih tinggi dalam bentuk minyak. Sebabnya ialah, semakin merah warna suplemen antioksidan, semakin bersih suplemennya.

Jadi, untuk bekerja lebih banyak semua keluar , anda boleh mengambil Astria sebagai makanan tambahan antioksidan tambahan. Jangan lupa, selalu seimbangkan dengan menjaga diet dan bersenam. Jangan ketinggalan, berehat secukupnya dan elakkan bangun lewat. Sentiasa baca arahan penggunaan sebelum dimakan Astria , anda boleh dapatkan di dalam bungkusan. berjimat Astria dalam bekas tertutup pada suhu bilik dan elakkan cahaya matahari langsung.

Anda boleh membeli Astria di farmasi terdekat. Namun, jika anda tidak mempunyai waktu, gunakan perkhidmatan Buy Medicine dalam aplikasi . Bukan sahaja Astaxanthin , anda juga boleh membeli pelbagai makanan tambahan atau ubat hanya dengan menggunakan satu aplikasi. Pantas muat turun permohonan , ya!

Rujukan:
Rakan kerja. Diakses pada tahun 2021. Apakah kesan kerja berlebihan terhadap kesihatan saya?