Inilah sebab mengapa anda harus memilih antioksidan dengan kandungan astaxanthin

Jakarta - Astaxanthin adalah karotenoid yang mempunyai sifat antioksidan yang luar biasa dan penting untuk kesihatan. Kandungan astaxanthin ini biasanya terdapat pada alga, salmon (otot salmon), dan lobster. Ini adalah sumber kekuatan dan daya tahan ikan salmon untuk berenang melawan arus sungai dan air terjun selama berhari-hari.

Bagi manusia, astaxanthin berguna sebagai antioksidan yang kuat dengan implikasi kesihatan yang kuat dan berbeza dengan antioksidan lain, seperti beta karoten, zeaxanthin, vitamin E, C, D dan selenium. Kerana, astaxanthin adalah antioksidan yang tidak menyebabkan kesan pro-oksidan pada tubuh.

Berikut adalah beberapa sebab mengapa anda harus memilih antioksidan yang mengandungi astaxanthin:

  1. Mampu Melawan Radikal Bebas

Jika dibandingkan dengan karotenoid lain, astaxanthin adalah sebatian kimia yang mengandungi antioksidan paling banyak. Dalam kes ini, antioksidan berperanan melawan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Selain itu, antioksidan juga dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan mengurangkan tekanan oksidatif pada perokok dan orang yang berlebihan berat badan.

Sebenarnya, sifat antioksidan dalam astaxanthin mampu merawat pelbagai jenis barah. Astaxanthin, dalam jangka pendek dan jangka panjang, diketahui dapat merawat barah payudara, termasuk memperlambat pertumbuhan sel barah payudara.

  1. Baik untuk Kesihatan Kulit

Kandungan astaxanthin juga baik untuk perawatan kulit, kerana dapat mencegah penuaan dini. Selain itu, astaxanthin mampu mengurangkan garis-garis halus, kedutan, dan bintik-bintik usia, serta menjaga kelembapan kulit secara keseluruhan.

  1. Baik untuk Kesihatan Mata

Sekiranya anda mempunyai masalah dengan mata anda, astaxanthin boleh menjadi jawapannya. Oleh kerana antioksidan ini mempunyai kemampuan untuk menembusi penghalang di retina anda, jadi perkara bermanfaat yang terdapat di astaxanthin dapat diterima oleh mata. Ujian klinikal juga menunjukkan bahawa astaxanthin dapat memperbaiki keadaan seperti retinopati diabetes, degenerasi makula, dan ketegangan mata dan keletihan.

  1. Mampu Melegakan Sakit pada Sendi

Bagi anda yang mempunyai sejarah sakit sendi, seperti rematik, pengambilan suplemen ini dapat membantu melegakan keadaan ini. Astaxanthin adalah salah satu makanan tambahan yang dapat membantu mengurangkan gejala keradangan dan kesakitan yang berkaitan dengan arthritis, termasuk rematik.

  1. Mudah disesuaikan dengan keperluan badan

Astaxanthin adalah bahan yang tidak cerewet dan mudah disesuaikan dengan keperluan badan anda. Ini disebabkan oleh sifat lipofilik dan hidrofiliknya, sehingga dapat meresap ke dalam pelbagai sel di dalam badan. Bahan ini juga dapat larut dengan baik dalam lemak dan air. Sebagai tambahan, Astaxanthin adalah perlindungan terbaik terhadap anti-oksigen.

Anda juga perlu tahu bahawa astaxanthin adalah antioksidan yang boleh anda gunakan secara semula jadi atau dalam bentuk suplemen. Anda boleh mendapatkannya dalam bentuk makanan tambahan Astria. Terutama, makanan tambahan Astria mempunyai alga haematococcus sebagai sumber pembuatan astaxanthin adalah sumber antioksidan terbaik yang diperlukan oleh tubuh.

Anda boleh membeli makanan tambahan dengan mudah Astria dalam aplikasi . Anda boleh membeli makanan tambahan Astaxanthin dan produk kesihatan lain dengan mudah hanya dalam satu aplikasi. Pilih ciri Penghantaran Farmasi , pesanan anda akan dihantar ke rumah anda dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play!