Jaga Tubuh Badan dengan Imunostimulan dan Antioksidan Semula jadi

, Jakarta - Memasuki hampir satu tahun wabah virus korona di Indonesia, nampaknya peningkatan kes tidak menunjukkan penurunan. Sebenarnya, dalam beberapa bulan terakhir, kes harian meningkat, memaksa semua orang Indonesia untuk menjaga kesihatan mereka dengan lebih baik. Terutama di tengah musim hujan ini, sesiapa sahaja boleh jatuh sakit dengan mudah.

Bukan hanya dengan memakan makanan yang sihat, bersenam dengan tekun, dan melaksanakan protokol kesihatan, anda juga perlu mengambil makanan tambahan yang tepat untuk membantu menjaga kekebalan tubuh anda. Salah satu makanan tambahan yang sangat disyorkan adalah makanan tambahan yang dibuat dari bahan semula jadi, seperti yang mengandungi bahan seperti imunostimulan dan antioksidan. Sebabnya, beberapa kajian membuktikan keberkesanannya. Selain itu, kerana ia adalah semula jadi, suplemen jenis ini juga lebih unggul kerana ia mempunyai kesan sampingan yang minimum.

Bahan Semula jadi yang kuat Menjaga Sistem Kekebalan tubuh

Menurut Ketua Umum Persatuan Pembangun Perubatan Tradisional Indonesia dan Pengubatan Herba (PDPOTJI) dr. Ingrid Tania, M.Si, Indonesia adalah negara yang sangat kaya dengan tanaman ubat unggul. Pemerintah Indonesia juga telah mendukung sejumlah penelitian untuk pengembangan obat tradisional Indonesia dan obat-obatan herba, karena merupakan warisan budaya yang terbukti secara empirik untuk menjaga kesehatan tubuh. Terdapat beberapa tumbuhan asli Indonesia yang diketahui mempunyai khasiat dalam menjaga sistem kekebalan tubuh, misalnya:

  1. Kunyit. Bahan ini mengandungi bahan aktif kurkumin, yang terbukti dapat meningkatkan tindak balas imun selular dengan kesan anti-radang yang kuat.
  2. Curcuma. Tumbuhan ini dapat berfungsi sebagai adaptogen, yang merupakan zat yang mampu mengatur hormon untuk menyesuaikan diri dengan tekanan fizikal dan persekitaran, sehingga dapat meningkatkan stamina dan tenaga.
  3. Halia merah. Tumbuhan herba ini mempunyai kesan imunostimulasi dengan bahan aktif gingerol, shogaol, dan anthocyanidin yang juga dapat meningkatkan daya tahan tubuh, serta aktiviti fagositik yang kuat.
  4. Kulit manggis. Tumbuhan ini mengandungi Xanthones aktif yang mampu meneutralkan radikal bebas 5 kali lebih kuat daripada vitamin A, C dan E.
  5. Kulit Delima. Mengandungi bahan aktif Granatonine, ia dapat mencegah kerosakan DNA.
  6. Perhimpunan Utama. Tumbuhan ini mengandungi zat aktif Panduratin yang dapat menghalang penuaan pramatang.

Kulit manggis, kulit buah delima, dan kunci temu juga merupakan gabungan bahan antioksidan yang optimum yang dapat membantu mencegah pembentukan sel barah.

Imunostimulan dan Antioksidan Semula Jadi untuk Menjaga Tubuh Badan

Anda boleh mendapatkan ramuan herba ini dengan mudah, tetapi sekarang anda boleh mendapatkan semua kelebihan ramuan herba ini dalam produk Herbatia Sari Immuno dan Herbatia Sari Oxyfit. Kedua-dua makanan tambahan ini dipasarkan oleh PT. Tunggal Idaman Abdi sebagai komitmen mereka dalam memenuhi keperluan masyarakat terhadap produk herba yang berkualiti. Kedua-dua produk ini juga bertujuan untuk kanak-kanak berumur 12 tahunbertahun-tahun ke atas, orang dewasa dan orang tua yang mempunyai keprihatinan tinggi untuk menjaga kesihatan dan kekebalan tubuh, baik untuk diri mereka sendiri dan keluarga mereka.

Herbatia Sari Immunoadalah makanan tambahan yang mengandungi ekstrak kunyit, temulawak, dan halia merah yang telah dirumus khas, sehingga dapat berfungsi sebagai imunostimulan untuk meningkatkan sistem ketahanan tubuh. Sementara Herbatia Sari Oxyfit adalah antioksidan semula jadi yang mengandungi ekstrak kulit manggis, ekstrak kulit buah delima, dan ekstrak kunci temu yang berfungsi secara sinergis untuk menangkis radikal bebas yang disebabkan oleh aktiviti harian.

Kedua produk ini juga telah melalui proses pengeluaran dengan keselamatan yang tinggi untuk menjaga keberkesanan setiap ramuan herba yang digunakan. Jadi, anda tidak perlu ragu untuk memakannya, kerana keselamatannya terjamin.

Baca juga: 7 Tumbuhan Herba Diklaim Mampu Mencegah Corona

Sekarang anda boleh mendapatkan Herbatia Sari Immuno dan Herbatia Sari Oxyfit dalam . Anda hanya perlu menggunakan ciri ubat beli dan kedua produk ini akan dihantar terus ke rumah anda dalam masa kurang dari satu jam. Jadi, sekarang anda tidak perlu lagi meninggalkan rumah untuk membeli ubat, kerana akan menghantarnya terus ke rumah anda. Praktikal bukan? Ayuh, dapatkan Herbatia Sari Immuno dan Herbatia Sari Oxyfit dalam !

Rujukan:
Garis Kesihatan. Diakses pada tahun 2021. 8 Herba, Rempah-rempah, dan Pemanis Yang Bergabung untuk Mengaktifkan Sistem Imun Anda.
Perubatan Penn. Diakses pada tahun 2021. 6 Tanda Anda Mempunyai Sistem Kekebalan yang Lemah.