Kompromi adalah Kunci kepada Romantik yang Berkekalan

Jakarta - Sebenarnya, menjaga hubungan perkahwinan yang berkekalan bukanlah perkara yang mudah. Api percintaan yang penuh semangat juga dapat dilanda hembusan angin sehingga padam perlahan. Sekiranya ini berlaku, sudah tentu ancaman perceraian mungkin berlaku.

Tetapi tahukah anda bahawa penyelidikan di Amerika mendapati bahawa kadar perceraian semakin menurun. Walaupun begitu, diketahui bahawa 6 daripada 10 pasangan tidak berpuas hati dengan hubungan mereka. Tanya Finks, pakar temu janji dan hubungan dan pakar pendidikan seks di Penerokaan intim kongsikan petua bagaimana kompromi boleh menjadi percintaan yang berkekalan.

Tanya menyatakan bahawa jika perkahwinan berlangsung selama 10 tahun, ia akan berlangsung selamanya kerana ia melalui kesusahan 10 tahun pertama. Belajar bertolak ansur dapat menolong pasangan untuk menjaga tabung rumah tangga masing-masing yang telah didirikan. Ayuh, periksa yang berikut untuk memastikan hubungan cinta anda kekal seperti yang dilaporkan oleh Pencegahan:

1.Tenang dan Fokus

Rasa bosan semasa hubungan romantis adalah perkara biasa. Untuk melegakannya, anda memerlukan masa untuk menenangkan diri. "saya masa"Kita perlu pergi sejenak dari rutin dan juga Dia. Bercakap tentang jika anda memerlukan percutian atau hiburan, misalnya pada hujung minggu anda boleh melakukan perkara yang anda suka dengan rakan. Tenang dan fokus pada kebahagiaan anda sendiri terlebih dahulu sebelum anda mula berkompromi dengan kehidupan cinta anda lagi.

2.Keperluan dan Kemahuan

Cuba cari apa yang anda perlukan dalam hubungan. Biasanya, seseorang hanya menyedari apa yang dia mahukan tetapi tidak menyedari apa yang sebenarnya diperlukan. Begitu juga dalam hubungan cinta. Menurut Tanya, hubungan yang sihat penuh dengan kompromi. Apabila keinginan satu pasangan tidak dipenuhi, kekecewaan akan timbul dan di sinilah kompromi diperlukan. Dalam hubungan romantis, kompromi diperlukan untuk mencapai sesuatu yang anda perlukan, seperti:

- Saya perlu bercakap dengan anda dengan jelas, jujur, dan kerap.

- Saya perlu didengar. Saya memerlukan anda untuk mendengar apa yang saya katakan.

- Saya memerlukan kasih sayang seperti pelukan, berpegangan tangan, dan ciuman.

- Saya memerlukan anda untuk menerima perasaan saya.

- Saya perlu jatuh cinta dengan awak.

- Saya perlu anda faham bahawa saya memerlukan masa sahaja.

Mengenai keinginan, perkara ini dapat dilakukan tanpa anda harus berkompromi dengan situasi hubungan romantis, misalnya:

- Saya mahu percutian setiap tahun.

- Saya mahu tinggal di…

- Saya mahu keluar banyak.

- Saya mahu membahagikan perbelanjaan isi rumah.

3.Perhatikan keperluan dan keinginan pasangan anda

Untuk jatuh cinta memerlukan komunikasi dua hala, jadi sangat penting untuk mempertimbangkan keperluan pasangan anda dan apa yang dia mahukan. Bercakap tentang apa yang saling memerlukan dan inginkan dan kemudian tentukan di mana kedua-dua rakan harus berkompromi.

4.Kompromi Bersama

Apabila pasangan telah berkongsi hasrat antara satu sama lain, tentunya akan ada perjanjian pelengkap. Pada akhirnya, apabila persefahaman telah dibuat, setiap orang tidak akan merasa perlu berkompromi kerana mereka merasa telah memahami.

Setiap pasangan mempunyai cara mereka sendiri untuk menangani masalah hubungan. Untuk memastikan hubungan anda kekal, anda boleh mengikuti petua yang dinyatakan di atas. Selain itu, saling memberi perhatian antara satu sama lain juga dapat menjadi cara untuk menjaga hubungan yang berkekalan.

Sekiranya timbul masalah kesihatan yang memerlukan rawatan perubatan, anda boleh menggunakan aplikasi tersebut . Melalui , anda boleh bercakap terus dengan doktor melalui Panggilan Suara / Video dan Berbual. Di samping itu, anda juga boleh membeli produk kesihatan yang anda perlukan dan pesanan akan dihantar ke destinasi dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play.