Rahsia Mencerahkan Kulit Badan Secara Semulajadi dengan Scrub

, Jakarta - Lulur adalah rawatan kecantikan tradisional yang telah dilakukan oleh wanita Indonesia sejak zaman kuno untuk mencantikkan kulit. Ia berfungsi dengan mengelupas dan membuang sel-sel kulit mati, jadi scrub juga dapat membantu mencerahkan kulit. Ayuh, ketahui lebih lanjut mengenai rahsia rawatan kecantikan yang sangat digemari oleh ramai wanita.

Sama seperti kulit wajah, kulit badan juga mengalami pergantian sel kulit secara berkala dan mewujudkan lapisan sel kulit baru yang terbentuk di bawah sel kulit lama. Namun, seiring bertambahnya usia, proses pergantian kulit akan menjadi perlahan. Sekiranya sel kulit lama mati dan menjadi kering, maka kulit anda akan kelihatan kusam. Oleh itu, anda boleh melakukan rawatan lulur yang dapat membantu menghilangkan sel kulit mati, sehingga kulit akan kelihatan lebih cerah. Scrub juga dapat mempercepat pergantian sel-sel kulit mati dan membentuk lapisan kulit baru lagi. Selain itu, proses scrub, yang diaplikasikan dengan urutan, dapat membuat peredaran darah menjadi lancar dan membawa aliran darah ke permukaan kulit, sehingga membantu melembapkan kulit.

Jenis Gosok Tradisional Indonesia

1. Jicama Scrub

2. Gosok Kuning Jawa

3. Scrub Susu

4. Scrub Coklat

Baiklah, pilih jenis scrub yang paling anda gemari dan lakukan rawatan scrub sekurang-kurangnya seminggu sekali untuk mengekalkan kecantikan kulit badan. Anda juga boleh bertanya kepada doktor mengenai kecantikan dan kesihatan badan melalui aplikasi tersebut . Hubungi doktor untuk mendapatkan nasihat kesihatan melalui Panggilan Video / Suara dan berbual. Ini juga memudahkan anda membeli produk kesihatan dan vitamin yang anda perlukan tanpa perlu meninggalkan rumah. Cukup buat pesanan dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Tunggu apa lagi? Muat turun sekarang juga di App Store dan Google Play.