Ini adalah 5 tanda pasangan bersedia untuk komited

, Jakarta - Menurut penyelidikan, tiga bulan berpacaran adalah jangka masa yang tepat untuk menentukan sama ada hubungan itu wajar diambil dengan serius atau tidak. Walaupun setiap hubungan berbeza, tiga bulan dianggap sebagai masa yang tepat untuk memutuskan hubungan.

Apabila anda sudah bersedia untuk berkomitmen, bagaimana anda tahu jika pasangan anda sudah bersedia untuk melakukan atau tidak? Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ini, baca lebih lanjut di sini!

Bersedia untuk Berkomitmen?

Setiap orang yang mahukan hubungan jangka panjang sentiasa berharap hubungan itu akan berkekalan. Namun, tidak ada yang tahu apa masa depan. Berikut adalah tanda-tanda bahawa pasangan anda sudah bersedia untuk melakukan:

  1. Kepercayaan bersama

Kepercayaan adalah asas perkongsian yang sihat. Dengan modal ini, hubungan dapat berkembang dan bertahan, walaupun dalam menghadapi cabaran terbesar. Tanpa kepercayaan bersama, anda tidak akan bersedia menghadapi perkara yang sangat sukar. Apabila pasangan anda dapat membuka diri kepada anda, itu bermakna dia sudah bersedia untuk berkomitmen.

Baca juga: Selalunya Mengejar Exes Boleh Mengganggu Kesihatan Mental

  1. Matlamat yang Sesuai

Apabila pasangan mempunyai usaha untuk memadankan matlamatnya dengan tujuan anda, ini menunjukkan bahawa dia mengorbankan diri dan bersedia untuk berkomitmen. Kadang-kadang kejayaan hubungan tidak hanya ditentukan oleh berapa banyak masa yang anda habiskan bersama, tetapi bagaimana kualiti masa itu. Sekiranya anda dan pasangan benar-benar menikmati momen anda bersama, ini menunjukkan bahawa anda dan dia sudah bersedia untuk melangkah ke langkah seterusnya.

  1. Berani Mengaku Salah

Bagi sebilangan orang, mengakui bahawa mereka salah dalam hujah sama dengan melemahkan ego seseorang. Oleh itu, ini adalah sesuatu yang jarang berlaku. Namun, mereka yang berada dalam hubungan yang sihat dan mengharapkannya menjadi yang terakhir, akan melepaskan ego mereka untuk menyelesaikan perselisihan itu. Adakah pasangan anda melakukan ini kepada anda?

Baca juga: Adakah Perkahwinan Mempengaruhi Psikologi Orang?

  1. Anda berasa selesa dengannya

Tidak dapat dinafikan, pasangan yang bersedia memberikan komitmen akan membuat anda merasa selamat, selesa ketika meluangkan masa bersama. Tidak ada perasaan yang lebih bahagia daripada keselesaan yang diberikan oleh seseorang kepada anda. Bagaimana anda dapat membuat komitmen, jika anda tidak merasa senang menghabiskan masa dengannya?

  1. Sokongan dalam Situasi Sukar

Adakah dia selalu berada di sisi anda ketika anda berada dalam keadaan sukar? Sekiranya pasangan anda melakukan perkara seperti ini, ini bermakna dia menganggap anda penting dan bersedia untuk membuat komitmen. Hidup tidak akan tiba-tiba menjadi "baik" apabila anda ingin mencari seseorang. Kehidupan semasa akan meletakkan anda berdua dalam keadaan sukar.

Sekiranya pasangan anda dapat menyokong anda dalam masa kesengsaraan besar, itu bukti bahawa dia bersedia untuk membuat komitmen jangka panjang. Pengorbanan adalah bentuk kesungguhan dalam hubungan.

Kemudian, satu perkara yang boleh menjadi tanda atau penilaian untuk menentukan kesediaan pasangan untuk melakukan adalah ketika berurusan dengan wang. Anda boleh mengatakan bahawa kewangan adalah masalah penting dan sering sangat sensitif.

Sekiranya anda berdua dapat melepasi ini, ini akan menunjukkan betapa bersedia anda menghadapi masalah lain. Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai psikologi hubungan antara pasangan, tanya terus ke .

Doktor yang pakar dalam bidangnya akan berusaha memberikan penyelesaian terbaik untuk anda. Bagaimana, cukup muat turun permohonan melalui Google Play atau App Store. Melalui ciri Hubungi Doktor anda boleh memilih untuk berbual melalui Panggilan Video / Suara atau Berbual .

Rujukan:

Orang dalam. Diakses pada tahun 2019. 13 tanda bahawa hubungan anda akan kekal.
Harian Elite. Diakses pada tahun 2019. Inilah Berapa Lama Anda Perlu Berkencan Sebelum Menjadi Eksklusif Dengan Seseorang.