Senarai Ujian Drive COVID-19 di Bandar Lampung -

Provinsi Lampung terkenal dengan pelbagai tarikan semula jadi yang menarik untuk dikunjungi. Sebut saja pantai yang menawan dan air terjun yang menawan. Contohnya termasuk Pulau Pahawang, Pulau Balak, Pantai Pasir Putih, Air Terjun Curug Tujuh, dan Taman Negara Way Kambas.

Namun, di tengah-tengah wabak COVID-19, anda tidak bebas untuk menikmati objek pelancongan ini. Pandemik ini mempunyai pergerakan dan pergerakan yang terhad.

Pada masa ini, anda diminta untuk terus menjaga kesihatan agar terhindar dari serangan virus korona. Selain itu, anda perlu melakukan langkah pencegahan untuk mencegah penularan COVID-19, salah satunya adalah secara rutin memeriksa ujian COVID-19.

Sekarang, bagi anda yang tinggal atau sedang berada di Lampung, anda boleh melakukan pemeriksaan COVID-19 di Drive Thru COVID-19 di Bandar Lampung. Melalui Drive Thru COVID-19 di Bandar Lampung, anda boleh melakukan ujian secara praktikal, cepat, dan selamat.

bekerjasama dengan klinik rakan kongsi dan makmal yang akan menyediakan perkhidmatan pemeriksaan ujian COVID-19 menggunakan kaedah drive thru. Pandu melalui COVID-19 di Lampung Ia dibuka dari jam 09.00 - 16.00 WIB yang terletak di:

1. Bandar Bandar Lampung

Lokasi: Jl. Yos Sudarso No. 83, Bumi Waras, Bandar Bandar Lampung, Lampung.

Lihat maklumat lengkap Drive Thru COVID-19 di Bandar Lampung

COVID-19 Drive Thru di Bandar Lampung menyediakan kaedah pemeriksaan COVID-19 dengan kaedah tersebut sapu antigen dan pemeriksaan dengan kaedah sapu PCR.

Petua Selamat Melancong pada Masa Pandemik

Memandangkan keadaan semasa dengan peningkatan jumlah kes COVID-19, lebih baik jika anda tinggal di rumah. Walau bagaimanapun, jika dikehendaki melancong di luar bandar, terdapat beberapa perkara yang perlu diperhatikan, iaitu:

  1. Elakkan berkerumun atau sesak.
  2. Jangan memaksa diri untuk melakukan perjalanan jika anda merasa demam atau tidak sihat.
  3. Sekiranya anda merasakan keadaan seperti batuk, selesema, dan demam semasa berada di tempat-tempat pelancongan, periksa sendiri kemudahan kesihatan yang terdapat di sana.
  4. Cuba datang ke tempat-tempat pelancongan menggunakan kenderaan peribadi.
  5. Pilih tempat pelancongan dengan aktiviti di luar rumah.
  6. Bawa peralatan peribadi seperti tuala, berus gigi, peralatan minum, dan peralatan makan.

Nah, itulah perkara yang perlu diberi perhatian sekiranya anda mahu melancong pada masa wabak. Bagi anda yang berada di provinsi Lampung, gunakan perkhidmatan Drive Thru COVID-19 di Bandar Lampung untuk menjadikannya lebih praktikal dan selamat.