Penggunaan Air Antioksidan dan Penyedutan Hidrogen untuk Mencegah Pendedahan kepada Virus Covid-19 semasa Normal Baru

Mempunyai sistem imun yang baik untuk mencegah pendedahan kepada virus Covid-19 semasa menjalankan normal baru sangat penting. Sistem kekebalan tubuh yang kuat telah terbukti menjadi satu-satunya cara untuk mengelakkan Covid-19. Menurut dr. Bintang Cristo Fernando, Sp.BS, Pakar Neurosurgeon dan Ketua Bilik Kecemasan di Rumah Sakit PGI Cikini, Jakarta yang juga pekerja perubatan Covid-19, menyatakan bahawa apabila keadaan normal yang baru dijangkakan, kita seharusnya dapat melaksanakannya aktiviti seperti biasa.

Anda hanya perlu mematuhi peraturan menjauhkan sosial, menggunakan topeng, tingkah laku hidup bersih dan sihat (PHBS) dan menjaga sistem imun anda tinggi. Menurut dr. Bintang menggunakan makanan yang sangat berkhasiat, melakukan senaman secara berkala, mengambil makanan dan minuman tambahan yang mempercepat pemulihan sel-sel badan (anti-radang, antioksidan, dan pertumbuhan semula sel) sangat digalakkan.

"Ketika normal baru berlaku, ketika kita aktif, kemungkinan virus Covid-19 akan ditemukan di sekitar kita, jadi sudah pasti gaya hidup kita, yang tidak baik dan tidak sesuai, harus diubah sesuai dengan pemerintah cadangan mengenai peraturan normal yang baru, "kata dr. Bintang ketika dihubungi melalui telefon pada hari Isnin, 15 Jun. "Jika kita tidak menjaga kekebalan ketika kita hidup bersama virus Covid-19, maka kita termasuk dalam orang yang berisiko tinggi dijangkiti virus ini," katanya.

“Pengambilan antioksidan dapat menjaga sistem kekebalan tubuh kita tinggi. Antioksidan berfungsi di tubuh kita pada tahap sel untuk membantu menyingkirkan pelbagai jenis radikal bebas, mengurangkan reaksi keradangan dan memperbaiki dan membantu memulihkan sel yang rosak. Atas sebab ini, sangat penting untuk mengambil antioksidan dalam tempoh normal baru ini, "katanya.

Air Hidrogen Menjadi Alternatif

Selain buah-buahan dan sayur-sayuran, antioksidan juga dapat diperoleh dari air hidrogen. Menurut dr. Bintang, hidrogen adalah salah satu sumber antioksidan semula jadi yang telah dikaji oleh banyak penyelidik di dunia untuk faedah kesihatannya, kerana antioksidan tinggi. " Hidrogen telah dikaji untuk mengurangkan reaksi keradangan pada tahap sel, melawan dan mengatasi oksidan yang merosakkan sel, mengurangkan radikal bebas dalam sel dan dapat memperbaiki dan mempercepat proses pemulihan sel. Terutama apabila diminum secara berkala setiap hari dan dalam kepekatan tinggi, "katanya.

“Air hidrogen tidak beracun, tidak berbau dan mempunyai berat molekul yang sangat ringan. Mempunyai kesan anti-radang, antioksidan dan mempercepat proses pembaikan dan pertumbuhan semula sel-sel badan. Manfaat semasa normal baru adalah ia dapat meningkatkan dan menjaga kekebalan tubuh kita lebih kuat, tidak mudah terkena penyakit dan juga dapat melindungi dari berbagai penyakit lain, sehingga kita dapat bekerja lebih bebas dan bekerja dalam periode normal baru ini, "jelas dr. Bintang.

Air hidrogen kini sangat senang dinikmati oleh semua orang. Menurut Leonardo Wiesan, Pengasas Bersama LiveWell Global, sebuah syarikat yang mengedarkan penjana air mudah alih dan penyedut hidrogen, Hydro-gen Fontaine PEM & Inhaler mengatakan bahawa semasa wabak ini, kesedaran masyarakat mengenai keperluan air hidrogen sangat tinggi. "Bahkan di China, penyedutan hidrogen telah dilakukan oleh beberapa pegawai perubatan untuk membantu menyembuhkan pesakit Covid-19," katanya.

Leonardo menjelaskan bahawa air hidrogen kini menjadi keperluan air minum harian bagi penduduk di negara maju seperti Jepun, Korea Selatan, dan China. Kini dengan Hydrogen Fontaine PEM & Inhaler yang mempunyai kandungan hidrogen hingga 1500 bahagian per bilion (Ppb) dan teknologi moden dari Korea Selatan, kini lebih mudah bagi masyarakat Indonesia untuk mendapatkan manfaat hidrogen baik diminum dan dihirup, yaitu dinyatakan oleh ribuan jurnal kesihatan dan penyelidikan dapat membantu pemulihan 170 penyakit.

"Dalam tempoh normal yang baru, dengan adanya penjana air mudah alih dan penyedutan hidrogen, kami berharap dapat membantu orang menjalankan kegiatan mereka sambil tetap menerima pengambilan antioksidan yang tinggi, agar tenaga tubuh sentiasa kuat, dan tentu saja juga menerapkan protokol Covid-19, "kata Leonardo.

Sekiranya anda memerlukan maklumat yang lebih terperinci mengenai kesan korona terhadap kesihatan, anda boleh meminta doktor secara langsung melalui aplikasi tersebut . Doktor yang pakar dalam bidangnya akan berusaha memberikan penyelesaian terbaik untuk anda. Bagaimana, cukup muat turun melalui Google Play atau App Store. Melalui ciri Hubungi Doktor anda boleh memilih untuk berbual melalui Panggilan Video / Suara atau Berbual , bila-bila masa dan di mana sahaja tanpa perlu meninggalkan rumah.

Rujukan:

Perbualan. Diakses pada tahun 2020. Coronavirus setiap minggu: mengimbangi 'normal baru' sambil memastikan COVID-19 tetap dalam keadaan terkawal.
NPR.org. Diakses pada tahun 2020 . WHO Menetapkan 6 Syarat Untuk Menamatkan Penguncian Coronavirus.
bbc.com. Diperoleh pada tahun 2020. Coronavirus: Sepanyol merancang untuk kembali ke 'normal baru' pada akhir bulan Jun.