Janji Temu Lama Membosankan, Inilah Petua Untuk Mengatasinya

, Jakarta - Sudah lama anda berkenalan dengan Si Dia? Dan anda mula merasa bosan? Rasa bosan adalah perkara biasa jika anda telah lama menjalin hubungan dengan seseorang. Namun, putus cinta bukanlah penyelesaian terbaik untuk keadaan ini. Sebaliknya, jika anda merasa bosan dengan Dia, lakukan perkara-perkara ini untuk mengembalikan keakraban antara anda berdua.

1. Fikirkan Punca Kebosanan Anda

Cuba fikirkan sejenak apa yang membuat anda bosan dengannya. Sekiranya anda mengetahui punca kebosanan anda, maka mencari jalan penyelesaian akan lebih mudah. Contohnya, anda bosan kerana kencan anda dengan Si Dia selalu dipenuhi dengan melakukan perkara yang sama, seperti makan, menonton filem, dan kemudian pulang ke rumah. Kemudian anda boleh mengajak teman lelaki anda untuk melakukan sesuatu yang baru dan menarik, seperti melancong, bersenam, pergi ke muzium, atau memasak bersama di rumah. Di samping itu, anda juga boleh meluangkan masa untuk menilai diri. Kerana mungkin, sebab anda bosan dengan Dia adalah diri anda sendiri atau kerana anda berminat dengan orang lain.

2. Kurangkan Kekerapan Mesyuarat

Bertemu dengannya hampir setiap hari mungkin menjadi alasan anda merasa bosan dengannya. Oleh itu, tidak perlu bersikeras untuk selalu bertemu setiap hari dengan Si He. Tepatnya dengan jarang bertemu akan membuat anda merasa nostalgia dan lebih bersemangat ketika bertemu dengan Dia. Yang penting dalam hubungan adalah kualiti, bukan kuantiti. Jadi, walaupun anda jarang bertemu, anda dan Dia masih dapat menjalin hubungan yang erat melalui komunikasi yang kuat.

3. Cuba Luangkan Masa Bersama

Pertemuan setiap hari boleh membosankan, tetapi jarang bertemu satu sama lain juga dapat menjadikan hubungan anda dengannya sangat renggang. Biasanya pasangan yang jarang bertemu kerana sibuk dengan aktiviti masing-masing, akan merasakan hubungan itu hambar dan cenderung bosan ketika bertemu. Oleh itu, tidak kira betapa sibuknya anda dan pasangan, cubalah meluangkan masa sekurang-kurangnya seminggu sekali untuk bertemu dan mempunyai masa yang berkualiti bersama.

4. Jadikan Tarikh Anda Jadi Berkualiti

Semasa anda makan bersama pasangan anda, jangan sibuk dengan anda WL-mu, tetapi fokus pada Dia yang ada di hadapanmu. Sebilangan besar orang yang merasa bosan dengan pasangannya disebabkan oleh kurangnya kualiti masa yang dihabiskan bersama. Oleh itu, semasa anda bersendirian, cubalah berbual lebih banyak. Anda boleh menceritakan tentang kehidupan pejabat anda, bertanya tentang hobinya, membincangkan hal keluarga atau apa sahaja yang dapat mendekatkan anda dan dia dan saling mengenali.

5. Ingatlah Momen-momen Indah Bersama Dia

Cara seterusnya yang dapat anda lakukan untuk mengatasi kebosanan anda dengan Si Dia adalah dengan mengingati masa-masa yang baik dan menyenangkan dengannya. Ketika Si He melakukan perkara-perkara romantis pada waktu PDKT, saat Si He "menembak" anda, saat-saat gembira ketika ulang tahun pertama, dan lain lain. Dengan mengingati masa-masa baik bersama dan kebaikan Si He sejauh ini, cinta yang telah pudar kerana kebosanan dapat "hidup" lagi.

Sekiranya lima kaedah ini tidak berjaya, maka anda dan teman lelaki anda boleh memilih untuk "putus" tanpa putus. Anda dan pasangan dapat memanfaatkan masa rehat kepada kedua-duanya dan menilai hubungan antara anda berdua. Siapa tahu selepas itu rehat, hubungan anda dengan Si Dia dapat terasa baru dan erat.

Sekiranya anda mempunyai banyak pemikiran dan mengalami masalah kesihatan tertentu, jangan teragak-agak untuk berbincang dengan doktor melalui aplikasi tersebut . Hubungi doktor dan beritahu kami mengenai keadaan anda melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja. Anda juga boleh membeli produk kesihatan dan vitamin yang anda perlukan . Anda tidak perlu meninggalkan rumah, tinggal saja pesanan dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun permohonan sekarang juga di App Store dan Google Play.