Cara Pintar untuk Mencegah Kuman Dengan Lifebuoy!

HelloDoc, Jakarta Kulit mudah diserang oleh kuman yang berasal dari peluh. Bagi kanak-kanak, kuman yang disebabkan oleh peluh boleh menyebabkan panas berdarah dorongan jangkitan pada kulit. Bagi orang dewasa, kuman akibat peluh boleh menyebabkan bau badan tidak sedap.

Membersihkan badan secara menyeluruh sangat disarankan untuk membuang kuman, terutama setelah berpeluh. Bagi ibu bapa, ia boleh memberi kebiasaan kepada anak-anak untuk selalu mencuci tangan dan mandi dengan kerap setiap hari.

Secara amnya, kebiasaan mandi dilakukan dua kali sehari. Tujuannya adalah untuk menghilangkan kuman yang melekat pada badan, terutama setelah berpeluh. Mandi yang disyorkan adalah pagi sebelum aktiviti dan petang selepas aktiviti.

Agar kebersihan anak kecil anda sentiasa terjaga, pilih sabun mandi yang mengandungi antibakteria yang mampu melawan kuman yang menyebabkan masalah kulit. Sebagai ibu bapa, anda boleh memilih Lifebuoy sebagai produk utama untuk melindungi kesihatan keluarga HelloDoc.

Untuk menjauhkan keluarga anda dari kuman, salah satu sabun mandi Lifebuoy, mandi Kepekatan Gel mampu melindungi 10 kali lebih baik dari kuman. Sabun mandi ini selamat untuk anak kecil anda dan hanya dengan satu tetes, ia dapat menghasilkan busa yang banyak yang menjadikan pengalaman mandi si kecil lebih menggembirakan. Pilihan lain dari sabun mandi Lifebuoy adalah sabun cair lifebuoy mencuci badan yang dapat melindungi kulit dari 10 kuman.

Selain menjaga kebersihan badan, cara yang tepat untuk melindungi kesihatan kulit keluarga adalah dengan memberikan rawatan yang cepat. Sekiranya kerengsaan berlaku disebabkan oleh kuman degil, gunakan aplikasi tersebut HelloDoc dan hubungi doktor pilihan untuk pertolongan cemas yang betul.

Oktober ini, HelloDoc dan Lifebuoy bekerjasama untuk menyediakan baucar HaloDoc untuk setiap pembelian Kepekatan Gel Lifebuoy100 ml dan Lifebuoy Bodywash Pump 500 ml . Promo berlangsung sehingga Disember dan anda boleh membuat pembelian di Indomaret dan Alfamart * terdekat.

* Terma & Syarat Berlaku