Perwatakan Wanita Berdasarkan Kasut yang Sering Dipakai

, Jakarta - Selain beg, kasut juga merupakan aksesori terpenting bagi wanita. Itulah sebabnya beberapa koleksi kasut wanita biasanya mempunyai banyak sehingga boleh saling eksklusif. Acara berbeza, model kasut yang berbeza digunakan. Namun, dari semua model kasut yang anda ada, pasti ada satu model yang paling banyak anda gunakan. Baik, percaya atau tidak, watak anda dapat dinilai berdasarkan kasut yang sering anda pakai, anda tahu. Ayuh, lihat lebih banyak lagi di sini.

Baca juga: Ini adalah jenis pakaian dalam mengikut keperibadian

1. Tumit Tinggi

Adakah anda sering menggunakan tumit tinggi hampir pada setiap kesempatan? Baiklah, peminat tumit tinggi Dia dianggap memiliki sikap yang kuat, suka menjadi pusat perhatian, dan memiliki selera tinggi untuk segala sesuatu, termasuk dari segi mencari pasangan hidup. Kerana mereka suka menjadi pusat perhatian, wanita yang memakai kasut jenis ini biasanya sangat mementingkan penampilan mereka.

Baca juga: Kerap Memakai Tumit Tinggi, Benarkah Punca Vena Varikos?

2. Baji

Adakah anda lebih suka menggunakan baji dalam aktiviti harian? Maklumlah, wanita yang suka kasut jenis ini dikenali sebagai orang yang rendah hati dan mesra kepada semua orang. Anda juga merupakan orang yang mementingkan keselesaan dan dapat melakukan perkara yang sukar dengan senang. Bersikap terbuka dan bergaul juga merupakan ciri seorang wanita yang menyukai wanita baji . Tidak hairanlah, jika anda suka menggunakan baji sangat dialu-alukan dalam masyarakat. Namun, wanita yang menggunakan kasut jenis ini juga mempunyai kekurangannya, iaitu mereka cenderung sukar membuat keputusan dan tidak suka menolak permintaan orang lain.

3. Kasut Flat

Kasut Flat boleh dikatakan jenis kasut yang paling digemari ramai wanita. Sesuai dengan model yang ringan dan selesa, penggemar kasut jenis ini dianggap memiliki sifat rendah hati, hangat, dan menyenangkan. Untuk penampilan, anda juga lebih suka kelihatan sederhana tanpa solekan dan pakaian yang berlebihan. wanita peminat kasut rata sukar juga. Dia akan memperjuangkan apa yang dia percayai.

4. But

Sebilangan wanita juga suka menggunakan but , kerana kelihatan keren dan dapat meningkatkan keyakinan diri. Adakah anda salah seorang dari mereka? Sekiranya demikian, ini bermaksud bahawa anda mungkin mempunyai watak yang sukar, tidak suka menahan diri, tetapi tahu betul apa yang anda mahukan. Wanita yang memakai kasut juga cenderung tidak terikat dengan pandangan atau peraturan tertentu. Perwatakan ini akhirnya menjadikan anda seorang yang sensitif dan sukar untuk mempercayai orang lain, terutama orang yang telah memberi anda kesan buruk sejak pertemuan pertama.

5. kasut

Bukan hanya lelaki, wanita juga suka menggunakan kasut kasut untuk aktiviti harian. Lain daripada itu, kasut kasut anda juga kelihatan keren, sama ada digabungkan dengan skirt atau seluar. Wanita yang menggunakan kasut jenis ini sama dengan penampilannya yang cantik sporty dan kasual. Dia mempunyai keperibadian yang bergaul, suka beramai-ramai, dan lucu, jadi dia sering meremehkan suasana antara rakan dan keluarga. Anda juga dikenali sebagai orang yang mempunyai semangat petualang yang tinggi dengan semangat yang penuh semangat.

6. Selipar

Adakah anda lebih suka memakai selipar ke mana sahaja anda pergi? Ini bererti anda seorang yang ramah dan mesra. Anda sangat menghargai persahabatan dan cinta dan suka membuat orang di sekeliling anda bahagia. Daripada mengikuti arus masyarakat, wanita yang menyukai kasut ini juga lebih suka mencari kebahagiaan mereka sendiri dan melakukan apa yang dapat membuat mereka bahagia. Selain santai, wanita yang memakai selipar juga dapat melakukan sesuatu secara spontan tanpa mempertimbangkan peraturan atau norma.

Baca juga: Ini Keperibadian Mengikut Jenis Darah

Itulah pelbagai watak wanita berdasarkan kasut mereka. Anda yang mana satu? Sekiranya anda menghadapi masalah dalam kehidupan seharian dan perlu melampiaskan, gunakan saja aplikasinya . Anda boleh menghubungi ahli psikologi atau psikiatri melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja. Sampaikan aduan dan dapatkan nasihat terbaik dari pakar. Muat turun sekarang di App Store dan Google Play!

Rujukan:

Pencernaan Pembaca. Diakses pada 2019. Apa Kata Kasut Kegemaran Anda Mengenai Keperibadian Anda.