Agar lebih bebas bergerak, pentingnya memakai coli sukan

, Jakarta - Untuk mengekalkan bentuk badan yang cantik, banyak wanita hari ini semakin rajin bersenam. Semasa bersenam, badan akan bergerak dengan tangkas dan bertenaga. Atas sebab ini, penting untuk memilih pakaian yang selesa dipakai ketika bersenam. Terutama memilih coli sukan untuk menyokong payudara dengan betul.

Bra Sukan untuk Semua Sukan

coli sukan tidak hanya digunakan untuk anda yang melakukan sukan yang bertenaga. Anda juga perlu coli sukan semasa melakukan sukan yang lebih "tenang". Aktiviti fizikal seperti yoga dan pilates, yang tidak bertenaga, masih diperlukan coli sukan, kamu tahu.

Satu kajian di University of Portsmouth mendedahkan bahawa hampir 20% wanita mengalami sakit payudara setelah melakukan senaman yang kuat. Tanpa anda sedari, ketika anda bersenam, payudara anda akan bergerak dalam tiga arah, atas dan bawah, masuk dan keluar, dan ke samping. Pergerakan ini memberi tekanan pada otot dinding dada dan dapat membuat payudara terasa sakit setelah bersenam.

Lebih-lebih lagi, payudara adalah bahagian yang sangat sensitif dan tidak mempunyai otot di dalamnya. Payudara hanya mempunyai ligamen yang sangat halus untuk mengekalkan strukturnya. Semasa bersenam, payudara wanita melambung hingga 21 sentimeter. Ini dapat meregangkan ligamen dan menyebabkan payudara kendur secara kekal. Oleh itu, penting bagi anda yang merupakan wanita yang suka bersenam untuk selalu memakai coli sukan semasa berlatih. Ketahui lebih lanjut mengenai faedah di bawah, ya!

  • Mencegah Payudara kendur

Pergerakan senaman yang kuat dapat merosakkan ligamen dan mengurangkan keanjalan payudara, sehingga payudara kendur. coli sukan direka khas untuk menyokong payudara. Jadi, ketika anda aktif dalam sukan, pergerakan payudara dapat diminimumkan. Dengan cara ini, payudara tidak mudah kendur walaupun anda sering bersenam.

  • Menjaga Bentuk Payudara

Sama seperti fungsi coli secara amnya, memakai coli sukan juga bertujuan untuk mengekalkan bentuk payudara agar tetap ideal. Walau bagaimanapun, coli Apa yang anda pakai setiap hari tidak cukup kuat untuk menyokong payudara anda ketika anda bergerak secara aktif. Jadi, dengan memakai coli sukan , bentuk payudara anda akan kekal naik dan ketat.

  • Menjaga Kesihatan Tulang Belakang

Senaman pada dasarnya akan membuat otot badan anda menjadi kencang, termasuk tulang belakang. Dengan menggunakan coli sukan Bukan sahaja payudara anda dilindungi dan dijaga agar tetap ideal, tetapi kesihatan tulang belakang anda juga terjaga.

  • Mengurangkan Sakit pada Payudara

Melakukan senaman yang bertenaga secara intensif akan membuat payudara gementar dengan kuat, sehingga wanita sering merasa sakit pada payudaranya. Pergerakan yang berlebihan juga boleh menyebabkan kerosakan tisu kekal pada payudara. Baiklah, memakai coli sukan dapat mengelakkan payudara gementar dengan ganas, sehingga rasa sakit pada payudara dapat dikurangkan.

  • Memberi Keselesaan

coli sukan Dibuat dari bahan yang baik, ia dapat menyerap peluh sehingga anda tetap merasa selesa semasa bersenam. S bra pelabuhan Yang baik juga diperbuat daripada kain ringan yang masih membolehkan peredaran udara mengalir dengan lancar. Ini menjadikannya terasa sejuk dan selesa ketika dipakai. Contoh jenis coli sukan yang baik dibuat dari campuran kapas dan poliester , kerana terasa lembut ketika dipakai dan dapat menyerap peluh. Sementara coli sukan diperbuat daripada polyma coolmax dan campuran spandex lycra dapat memberikan kelembapan dan lebih keanjalan.

Petua Memilih Bra Sukan :

  • Sesuaikan dengan Jenis Sukan

Sekiranya anda ingin melakukan sukan yang banyak bergerak, pilih jenisnya coli sukan dengan intensiti tinggi untuk menyokong payudara semasa bersenam. Manakala coli sukan dengan intensiti sederhana sangat sesuai untuk anda yang ingin melakukan sukan yang tidak terlalu banyak melompat, seperti latihan berat badan. Jenis coli sukan dengan intensiti rendah anda boleh memakai ketika anda ingin melakukan yoga atau berjalan-jalan santai.

  • Cukup kuat untuk menyokong payudara

Pilih coli sukan yang cukup ketat dan tegas untuk menyokong payudara anda, tetapi juga cukup longgar sehingga anda masih boleh bernafas dengan betul.

Dengan menggunakan coli sukan, anda boleh bersenam dengan selesa tanpa perlu risau payudara kendur. Sekiranya anda mengalami masalah kesihatan, jangan ragu untuk bertanya kepada doktor melalui aplikasi tersebut . Hubungi doktor melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja. Anda juga boleh melakukan pelbagai jenis ujian kesihatan melalui aplikasi . Ia sangat mudah! Anda hanya memilih Makmal Perkhidmatan terdapat dalam aplikasi , kemudian tentukan tarikh dan tempat peperiksaan, maka kakitangan makmal akan datang menemui anda pada waktu yang ditentukan. Ini juga memudahkan anda membeli vitamin atau produk kesihatan yang anda perlukan. Kekal pesanan melalui dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun sekarang juga di App Store dan Google Play.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found