5 Petua Mengecilkan Senjata Secara Semulajadi

Jakarta - Lengan yang gemuk dan kendur sering menurunkan keyakinan diri, terutama bagi wanita. Kerana bagi sesetengah orang, keadaan ini membuat mereka ragu-ragu untuk memakai pakaian tanpa lengan atau lengan pendek. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa ada orang yang mencari cara untuk mengurangkan tangan mereka dengan bersenam atau makan makanan tertentu.

Baca juga: Lakukan Pergerakan Ini untuk Mengecilkan Lengan

Sekiranya anda merancang untuk mengecilkan tangan, berikut adalah lima petua yang boleh anda gunakan:

  • Minum Air Kapur atau Teh Hijau

Minuman ini dipercayai dapat membakar lemak dan meningkatkan metabolisme badan. Jadi, anda boleh menggunakannya untuk mengecilkan lengan dan perut dengan berkesan. Minum minuman ini pada waktu pagi dengan perut kosong dan lihat perubahannya.

Baca: Pergerakan Latihan Otot Lengan dengan Sempurna

  • Bersenam secara Rutin

Lakukan senaman ringan seperti mengangkat barbel, tolak naik , lompat tali, dan yoga. Latihan ini dipercayai berkesan untuk membakar simpanan lemak di lengan jika dilakukan secara berkala. Jadi, luangkan sekurang-kurangnya 15-20 minit untuk bersenam lima kali seminggu untuk hasil yang optimum.

  • Tingkatkan Penggunaan Serat

Serat boleh diperoleh dengan memakan sayur-sayuran dan buah-buahan. Kandungan ini dipercayai dapat melancarkan dan mengurangkan lemak yang telah terkumpul di dalam badan. Anda boleh makan serat ketika merasa lapar sambil mengurangkan pengambilan karbohidrat dan lemak pada masa yang sama.

Baca: Mesti Cuba, 3 Cara Mengecilkan Lengan dan Perut Semasa Berpuasa

  • Elakkan Makanan Berlemak

Makanan berlemak seperti makanan goreng atau santan boleh mencetuskan kegemukan. Oleh itu, anda disarankan untuk mengurangkan makanan berlemak dan mula menggantinya dengan meningkatkan pengambilan sayur-sayuran, buah, dan lauk yang dimasak dengan cara mengukus, mendidih, atau memanggang.

  • Minum banyak air

Cuba minum segelas air setiap kali anda mula makan supaya perut anda terasa kenyang lebih cepat. Jangan lupa juga untuk memenuhi keperluan cairan tubuh anda dengan minum sekurang-kurangnya 2 liter air atau setara dengan 8 gelas sehari.

Anda boleh menggunakan lima petua di atas untuk mengecilkan lengan secara semula jadi. Sekiranya anda masih mempunyai soalan mengenai petua untuk mengurangkan lengan, gunakan saja aplikasinya . Kerana melalui aplikasi tersebut Anda boleh meminta doktor bila-bila masa dan di mana sahaja melalui berbual, dan Panggilan Suara / Video. Ayuh, muat turun permohonan sekarang juga di App Store dan Google Play.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found