Meningkatkan Nafsu Seksual. Cubalah 7 Jenis Pergerakan Yoga Ini

, Jakarta - Walaupun yoga adalah sukan kuno, ia telah menjadi sukan yang berkembang pesat. Semua orang dari selebriti terkenal atau mungkin berkawan dan telah melakukan yoga. Latihan yoga memberikan banyak faedah untuk tubuh, termasuk meningkatkan daya tahan tubuh, meningkatkan kualiti tidur, mengurangkan tekanan dan juga meningkatkan gairah.

Yoga adalah salah satu teknik pergerakan terbaik untuk mengawal minda dan badan dalam kehidupan seharian, dan hubungan intim tidak terkecuali. Berkat yoga, beberapa orang bahkan dapat mengalami orgasme yang kuat semasa melakukan hubungan seks. Tidak percaya? Buktikan dengan mengamalkan 7 jenis gerakan yoga secara berkala untuk meningkatkan minat melakukan hubungan seks seperti berikut:

1. Pepijat Mati

2. Anjing Menghadap Ke Bawah

Pergerakan yoga ini untuk meningkatkan gairah seksual adalah yang paling biasa dan banyak dilakukan. Pergerakan anjing menghadap ke bawah dapat meningkatkan kemampuan otot pinggul dan pengecutan otot perut. Tarik nafas sekurang-kurangnya tiga kali semasa anda melakukan gerakan yoga ini. Tangan harus sesuai dengan bahu. Letakkan kedua telapak tangan di atas lantai. Sebarkan kaki anda selebar pinggul. Pastikan punggung anda lurus, tidak melengkung, untuk mengelakkan kecederaan. Pada pandangan pertama, gerakan yoga ini menyerupai bentuk V terbalik.

3. Merpati Berbaring

Merpati berbaring adalah gerakan yoga untuk meningkatkan gairah seksual, terutama bagi lelaki dan sangat baik untuk kedudukan lelaki di atas ketika melakukan hubungan seks, kerana dapat membuat sudut penetrasi yang tepat. Ambil posisi tidur, bengkokkan kaki kiri ke atas dan letakkan kaki kanan anda di atas, seperti posisi duduk yang santai.

4. Pose Kucing & Pose Lembu

Gabungan pergerakan yoga pose kucing & pose lembu dapat melenturkan pergerakan pinggul. Bagi wanita, pergerakan ini dapat meningkatkan fokus dan kawalan yang lebih baik di kawasan pelvis. Lakukan pergerakan ini dengan menghirup dan menghembuskan nafas sebanyak 5 kali berturut-turut.

5. Malaikat Terikat Berbaring

6. Happy Baby Pose

Semasa melakukan hubungan seks, anda sering mengalami sakit di bahagian belakang, atau kaki. Pergerakan selamat berpose bayi Ini boleh menjadikan anda lebih tangkas semasa melakukan hubungan seks dan mengurangkan kesakitan pada bahagian tertentu. Berbaring telentang, kemudian bengkokkan lutut ke arah dada. Kemudian pegang jari kaki dengan kedua tangan. Sejajarkan pergelangan kaki dengan lutut sehingga punggung anda tegak lurus ke lantai. Tahan pergerakan ini selama 3 hingga 5 minit.

7. Ketinggian Pelvis

Salah satu gerakan yoga untuk meningkatkan semangat yang disarankan adalah kecondongan pelvis kerana dapat mengurangkan kejadian sakit pada pelvis dan menguatkan pelvis. Berbaring telentang dengan lutut dibengkokkan dan kaki rata. Kemudian, letakkan tangan anda di sisi anda. Naikkan dan turunkan pelvis sehingga badan membentuk kedudukan jambatan (jambatan pose). Pegang otot perut anda semasa pelvis anda naik, kemudian perlahan-lahan turunkannya ke lantai. Ulangi pergerakan ini hingga 20-25 kali.

Sekiranya anda mengalami masalah dengan hubungan intim, anda boleh menggunakan aplikasinya untuk berbincang atau berbincang dengan doktor. Anda boleh menghubungi doktor pakar yang dipercayai melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual. Anda juga boleh membeli produk kesihatan seperti ubat-ubatan yang diperlukan melalui dan pesanan anda akan dihantar ke destinasi anda dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play.

BACA JUGA: 5 Yoga Bergerak untuk Meningkatkan Mood Anda Sepanjang Hari