Tidak diberi kepastian, sudah tiba masanya untuk meninggalkan kekasih anda

Jakarta - Ketika dua orang berada dalam hubungan cinta yang serius, tahap yang lebih tinggi untuk dicapai bersama adalah perkahwinan. Wanita yang telah lama menjalin hubungan dengan kekasihnya, biasanya membina harapan terhadap keluarga di masa depan. Walaupun tidak segera dinyatakan, perkahwinan adalah tujuan utama kebanyakan wanita yang sedang jatuh cinta.

Tetapi bagaimana jika lelaki yang anda cintai tidak menunjukkan tanda-tanda ingin berkahwin? Sekiranya anda adalah salah satu daripada orang-orang yang telah lama menjalin hubungan dengannya, tidak ada salahnya membincangkan perkahwinan. Bagaimanapun, tujuan perkahwinan yang diinginkan oleh kedua pasangan dapat menjadi motivasi agar anda dan Dia dapat terus bersama. Namun, bagaimana jika yang anda inginkan tidak berniat untuk naik ke tahap yang lebih serius? Anda mungkin risau sama ada percintaan yang anda jalani cukup berbaloi untuk dijaga. Sebelum membuat keputusan, perhatikan perkara berikut, ya.

1. Sentiasa Elakkan "Di mana Hubungan Kita Akan Membawa Kita?"

Ketika dalam hubungan, satu pertanyaan umum yang diajukan oleh pasangan adalah "di mana kita mahu hubungan kita membawa kita?" Sekiranya anda mempunyai status kekasih, sudah tentu harapan untuk mengikat tahap yang lebih tinggi telah menjadi perkara biasa. Lalu bagaimana jika Dia yang diajukan soalan ini sering menghindari atau bahkan enggan menjawab? Ini boleh menjadi tanda bahawa dia tidak bersedia untuk mengikat pernikahan. Baginya, hubungan semasa lebih penting daripada merancang sesuatu di masa depan. Oleh itu, setelah anda bertanya sekali ini, cuba tanya perkara yang sama pada waktu istimewa tertentu. Contohnya, pada tarikh temu janji atau hari lahir anda, jika jawapannya masih sama, nampaknya anda perlu mempertimbangkan untuk menjalin hubungan lebih jauh dengannya.

2. Sentiasa Menanggalkan "Orang Tua Saya Ingin Melihat Anda."

Adalah wajar bagi memperkenalkan kekasih kepada ibu bapa. Terutama bagi pasangan yang merancang perkahwinan. Kerana perkahwinan tidak hanya menyatukan dua orang, tetapi juga menyatukan dua keluarga. Sekiranya dia selalu kelewatan bertemu ibu bapanya, anda harus curiga. Tanyakan alasannya, jika anda menganggap alasannya tidak masuk akal, mungkin dia belum berminat dalam hubungan yang lebih serius.

3. Selalu Abaikan "Semalam kawan saya mandi mandi, anda tahu."

Berkenalan antara satu sama lain telah menjadi perkara biasa. Bahkan beberapa hubungan romantis dapat dijalin terima kasih kepada rakan-rakan terdekat. Lalu, bagaimana pasangan anda akan bertindak balas jika anda memberitahunya tentang rancangan perkahwinan sahabat anda? Atau semasa anda memberitahu saya mengenai acara itu mandi pengantin dibuat untuk kawan baik anda? Sekiranya dia cenderung mengecewakan dan tidak berminat, dia mungkin tidak bersedia untuk membicarakan perkahwinan. Oleh itu, bercakap mengenai perkahwinan membuatnya merasa tidak selesa.

4. Sentiasa Menjawab "Saya Tidak Sedia" atau "Kami Tidak Sedia"

Kesediaan pasangan untuk menaiki lorong berbeza-beza. Terdapat banyak perkara yang perlu dipertimbangkan, misalnya dari sudut ekonomi. Sekiranya pasangan anda mengatakan "tidak bersedia", tidak ada salahnya untuk bertanya lagi alasannya. Siapa yang mengenali anda dan Dia dapat mencari jalan keluar bersama. Namun, jika dia selalu tidak bersedia tanpa alasan yang jelas, dia mungkin tidak mempunyai rancangan untuk mendirikan rumah tangga dengan kamu.

Berkahwin atas dasar cinta dan memiliki rumah tangga yang harmoni telah menjadi impian. Tetapi untuk mencapainya tidak mudah. Ia memerlukan pemahaman dan kesabaran untuk mewujudkannya. Anda tidak boleh memaksa pasangan anda untuk berkahwin dan sebaliknya. Tetapi dengan usaha bersama, perkahwinan boleh menjadi destinasi indah bagi pasangan yang sudah jatuh cinta. Untuk itu, sangat penting untuk menjaga hubungan anda dengannya "sihat". Sentiasa beri perhatian dan kasih sayang kepadanya dengan cara yang manis. Salah satunya dengan mengingatkan agar sentiasa menjaga kesihatan. Dengan cara ini, pasangan anda akan merasakan bahawa anda terlalu berharga untuk melepaskannya.

Sekiranya anda dan pasangan memerlukan nasihat kesihatan dari doktor. Anda boleh menggunakan untuk menghubungi doktor melalui Panggilan Video / Suara dan berbual. Selain itu, anda juga boleh membeli produk kesihatan yang anda perlukan . Pesanan anda akan siap dihantar ke destinasi anda dalam masa satu jam. Ayuh, muat turunpermohonan sekarang di App Store dan Google Play.