8 Jenis Solekan Yang Mesti Anda Miliki di Beg Anda

Jakarta - Masih bingung membawa jenisnya solekan apa yang ada di dalam beg itu? Itu semula jadi, kerana terdapat banyak jenis solekan yang mesti dimiliki dan dibawa oleh wanita agar sentiasa kelihatan menawan. Masalahnya, anda tidak mungkin membawa semuanya solekan apa yang anda ada semasa anda pergi ke pejabat, acara rasmi, melepak dengan rakan, atau bercuti? Inilah jenisnya: solekan yang semestinya selalu ada di dalam beg anda.

1. Krim Tangan

Bahagian badan ini mempunyai pelbagai tugas, tangan bekerja lebih banyak setiap hari untuk menyelesaikan semua kerja dan aktiviti anda. Oleh itu, anda memerlukan produk yang dapat merawat tangan anda dengan baik. Bukan hanya itu, produk juga mesti menjaga kulit jari dan tangan agar sentiasa licin, lembut, dan tidak retak.

Anda boleh menggunakannya selepas mandi atau memohon semula selepas bekerja. Untuk kemudahan anda, pilih krim tangan yang tidak terlalu berminyak dan melekit.

2. Gincu

Perkara yang satu ini tergolong dalam jenis solekan yang hampir terdapat dalam beg solekan wanita. Warna bibir menjadikan mereka kelihatan yakin dan kelihatan lebih menawan. Walaupun begitu, anda sebenarnya hanya perlu membawa dua varian warna. Dua warna lipstik ini dapat membuat perbezaan penampilan anda dalam satu hari

3. Balsem Bibir

Bukan hanya gincu, bibir anda juga perlu dibalut balsem bibir agar tidak kering dan retak. Rawat bibir anda dengan produk yang dapat mengekalkan kelembapan semula jadi bibir dan kekal terhidrat. Lebih baik, pilih balsem bibir aroma yang dapat memberikan kesan yang menenangkan.

4. Lip Gloss

Ingin kelihatan lebih semula jadi, sederhana, dan segar? Sangat mudah, anda hanya perlu membawa lip bibir ke mana sahaja anda pergi. Jangan lupa, pilih lip bibir mengandungi minyak ikan, vitamin E, atau minyak alpukat untuk menjaga kelembapan bibir.

5. Serbuk padat

Serbuk padat adalah sejenis solekan yang semestinya selalu ada di dalam beg anda. Sebabnya, serbuk padat dapat menyempurnakan solekan. Bukan hanya itu, dengan mengoleskannya secara nipis, bedak tersebut dapat menjadikan wajah anda lebih segar. Anda boleh memilih serbuk padat lutsinar yang unik mengikut warna kulit anda agar penampilan seharian anda akan lebih semula jadi dan segar.

6. Maskara

Bulu mata juga merupakan bahagian badan yang sangat diberi perhatian oleh wanita. Kerana, bulu mata kerinting dapat memberikan kesan mata yang lebih segar. Walaupun anda menggunakan maskara sebelum anda pergi, jangan lupa membawanya ke dalam beg anda. Dengan cara itu, anda boleh menggunakan produk ini sekali lagi apabila kesan maskara pada bulu mata anda mulai hilang.

7. Penyembunyikan

Jenis solekan yang ini boleh menjadi penyelamat apabila wajah tidak segar atau segar. Contohnya, ketika timbul jerawat atau bintik hitam yang menjadi sumber keyakinan diri wanita. Sekarang, penyembunyikan ini dapat membantu anda untuk menyembunyikan jerawat, bintik hitam, ke kantung mata.

Anda juga boleh memilih palet concealer terdiri daripada sekurang-kurangnya dua warna yang berbeza. Dengan cara itu, anda boleh menyamar dan menyerlahkan beberapa bahagian wajah anda dengan produk ini.

8. Penyejuk Kulit

penenang kulit Ini adalah produk kecantikan yang boleh digunakan untuk merawat kulit yang retak, kering, atau kusam. Sangat mudah, anda hanya perlu menggunakannya perlahan pada bahagian yang kelihatan kering atau retak. Dengan cara itu, kulit akan kelihatan segar dan selesa semula dalam sekelip mata. Tetapi yang paling penting, pilih produk ini yang dapat merawat kulit kasar dan kering, serta masalah kulit lain seperti jerawat.

Ada keluhan pada kulit muka atau kulit pada bahagian badan yang lain? Anda boleh meminta terus ke doktor pakar untuk mendapatkan rawatan yang tepat melalui permohonan . Melalui ciri Berbual dan Panggilan Suara / Video , anda boleh berbual dengan doktor pakar tanpa perlu meninggalkan rumah. Ayuh, muat turun permohonan sekarang di App Store dan Google Play!

Baca juga:

  • Bolehkah Anda Menggunakan Solekan Semasa Hamil?
  • 4 Bahaya Solekan Tamat Tempoh
  • Sekiranya anda memakai solekan ketika bersenam atau tidak?

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found