Petua untuk Lelaki Warga Emas Yang Ingin Mempunyai Hubungan intim

, Jakarta - Keintiman dapat menjadi pengalaman emosi yang kuat dan cara yang baik untuk meningkatkan kesihatan semua orang, termasuk orang tua. Melakukan hubungan seks ketika berusia lebih dari 50 tahun boleh menjadi cabaran. Mungkin anda akan merasa putus asa kerana masalah yang berkaitan dengan penuaan.

Perkara-perkara ini dapat diatasi dengan pemahaman yang lebih baik dan fikiran yang lebih terbuka terhadap pasangan anda. Anda boleh terus menikmati kehidupan hubungan intim yang dapat dinikmati secara fizikal dan emosi. Kerana, ini bukan masalah usia, tetapi keinginan.

Keperluan untuk hubungan intim tidak berkaitan dengan usia. Sebagai tambahan, penyelidikan sekarang mengatakan bahawa jantina bukanlah masalahnya, tetapi keinginan anda untuk seks. Memang, hubungan intim pada orang tua akan berbeza dengan usia 20 atau 30 tahun, tetapi untuk beberapa perkara akan menjadi lebih baik.

Apabila anda semakin tua, anda akan berasa lebih bijak dari sebelumnya. Anda juga akan mengetahui dengan lebih baik apa yang anda mahukan dalam hubungan seks. Orang tua biasanya mempunyai keyakinan diri dan kesedaran diri yang lebih tinggi. Terutama jika anak-anak berdikari, jadi pasangan tua boleh berehat dan menikmati masa bersama tanpa gangguan.

Salah satu perkara yang mesti dijaga ketika anda tua adalah kesihatan seksual. Dengan mengekalkan keinginan untuk melakukan hubungan seks, anda akan menangani masalah dengan tenang dan bercakap dengan pasangan anda dengan lebih terbuka. Berikut adalah beberapa petua untuk lelaki tua yang ingin melakukan hubungan seks, iaitu:

  1. Bercakap secara terbuka dengan Rakan Anda

Salah satu petua untuk warga emas yang ingin melakukan hubungan seks adalah dengan selalu bercakap secara terbuka dengan pasangan mereka. Ini kerana hubungan intim yang baik selalu mengutamakan komunikasi yang baik. Oleh kerana faktor usia, perubahan ini memerlukan faktor seperti kesabaran, pemahaman, dan eksperimen. Emosi boleh mempengaruhi kesihatan hubungan intim, iaitu bagaimana menjaganya dengan komunikasi yang baik.

  1. Bincangkan dengan Doktor Peribadi Anda

Bagi orang tua, lebih baik berbincang dengan doktor swasta mengenai hubungan seks. Doktor tidak akan mengetahui mengenai masalah seksual anda melainkan jika anda memberitahu mereka. Beberapa masalah seksual sebenarnya adalah kesan sampingan ubat-ubatan yang dapat diatasi dengan menyesuaikan ubat atau mengubah jadwal ubat. Banyak ubat secara langsung dapat mengatasi masalah seksual.

  1. Jaga kesihatan anda

Menjaga keadaan sihat adalah wajib agar hubungan intim berterusan. Keadaan kesihatan seperti tekanan darah tinggi atau sakit kronik boleh menyukarkan kehidupan seks yang sihat. Dengan menguruskan keadaan kesihatan anda secara berkala, anda dapat mengurangkan kesan negatif terhadap kehidupan seks anda. Sentiasa ikuti nasihat doktor dan juga perbaiki gaya hidup anda menjadi lebih baik.

  1. Mengeksperimen dengan Kedudukan dan Masa

Hubungan intim pada orang tua dapat terus berjalan dengan baik jika mereka bereksperimen dengan kedudukan dan masa. Kadang-kadang mengubah waktu persetubuhan setiap hari atau kedudukan yang digunakan dalam hubungan seksual dapat mengurangkan masalah seksual. Sekiranya keadaan kesihatan mengganggu hubungan intim anda, anda akan mengetahui kapan masa paling sesuai untuk melakukannya. Sentiasa mengubah kedudukan semasa hubungan seks yang digunakan.

  1. Elakkan Alkohol dan Merokok

Alkohol dan rokok adalah dua perkara yang dapat menurunkan kemampuan lelaki untuk mencapai ereksi. Kedua-duanya dapat mengubah aliran darah di dalam badan dan membatasi jumlah darah yang memasuki Mr. Q. Ini boleh menyebabkan ketidakmampuan untuk mendapatkan ereksi, kesukaran menjaga ereksi, atau ereksi yang tidak sekeras biasa. Sekiranya anda mengalami ini, berhenti merokok dan minum alkohol.

  1. Kekal Seksual

Kekal aktif secara seksual dapat membantu anda mempunyai umur yang panjang. Melakukan hubungan seks secara teratur dapat meningkatkan prestasi seksual anda. Sekiranya anda melakukan hubungan seks kurang atau tidak sama sekali untuk jangka masa yang panjang, ini akan menyukarkan anda untuk aktif secara seksual. Tetap aktif untuk melakukan hubungan seks, supaya badan sihat dan emosi terkawal.

Berikut adalah beberapa petua untuk lelaki yang ingin melakukan hubungan seks. Sekiranya anda seorang tua yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini, doktor dari sedia menolong. Cara melakukannya dengan muat turun permohonan dalam telefon pintar awak.

Baca juga:

  • Selain sihat, 5 petua ini menjalin hubungan intim yang berkualiti
  • 7 Kebaikan Berhubungan Seks Semasa Mengandung
  • Ketahui 4 Punca Kesakitan Semasa Hubungan Seks