Tiba-tiba melahirkan, ini adalah rahsia cantik & seksi ketika hamil seperti Kylie Jenner

Kredit Imej: vogueatnewscorpau

Jakarta - Baru-baru ini, orang ramai dikejutkan dengan berita bahawa Kylie Jenner hamil. Rasa ingin tahu akhirnya membuat sebilangan orang menganggap melalui foto yang dimuat naik oleh Kylie Jenner atau keluarganya di media sosial. Tetapi, bukannya mendapat tempat yang terang, mereka lebih keliru dengan gambarnya. Terlepas dari kenyataan bahawa perut Kylie jarang ditunjukkan, bentuk badan Kylie Jenner yang masih baik juga menjadikan mereka lebih tertanya-tanya, adakah benar Kylie Jenner hamil?

Berita kehamilan akhirnya disahkan terus melalui akaun Instagram peribadi Kylie Jenner, setelah pada 1 Februari lalu bayi perempuannya dilahirkan. Dia berkata, untuk fokus dan menghindari tekanan, dia memilih untuk menyembunyikan kehamilannya dari perhatian umum. Walaupun akhirnya rasa ingin tahu tentang kehamilan Kylie Jenner terjawab, namun masih ramai yang kagum dan kagum pada masa yang sama. Bukan kerana bagaimana "rapi" Kylie menyembunyikan kehamilannya tetapi juga kerana dia dapat menjaga tubuhnya agar tetap bugar. Dia masih kelihatan cantik dan seksi ketika hamil, dan bahkan mengambil bahagian dalam beberapa pemotretan dengan perut yang semakin membuncit.

Mengekalkan berat badan semasa kehamilan tidak mustahil. Seperti Kylie Jenner yang bentuk badannya masih kelihatan ideal, anda juga boleh melakukannya. Sudah tentu, ini tidak dapat dilakukan secara sembarangan. Adakah terdapat beberapa perkara yang perlu dianggap cantik dan seksi semasa hamil seperti Kylie Jenner? Lihat rahsia di sini, ya!

1. Perhatikan Diet

Ada yang mengatakan bahawa semasa kehamilan bahagian makanan berlipat ganda, bukan? Sebenarnya, bukan makanan yang berlipat ganda, tetapi keperluan kalori yang lebih banyak ketika anda hamil. Walaupun begitu, anda masih perlu memperhatikan diet anda agar tidak menambah berat badan. Anda dapat menjaga diet selama kehamilan dengan memasukkan unsur makanan yang mengandungi karbohidrat, protein, lemak, vitamin, mineral, dan serat dalam setiap diet anda. Waktu makan yang disyorkan adalah 5 kali, iaitu sarapan, makan tengah hari, makan malam, dan makanan ringan antara 3 makanan utama. Cuba berbincang dengan doktor anda mengenai diet sihat yang sesuai untuk anda dan si kecil. Jangan biarkan keinginan untuk mengekalkan berat badan membuat anda mengurangkan pengambilan secara drastik sehingga anak anda kekurangan zat makanan. Agar tidak tersilap, anda boleh mencuba menggunakan aplikasi tersebut untuk berbincang dengan doktor untuk mendapatkan nasihat mengenai pengambilan yang betul. Doktor di boleh dihubungi melalui Panggilan Video / Suara dan Berbual bila-bila masa dan di mana sahaja .

2. Pilih Makanan ringan yang sihat

Makan makanan ringan semasa mengandung tidak dilarang. Tetapi, anda perlu memperhatikan makanan ringan anda. Seboleh-bolehnya, elakkan pengambilan makanan ringan makanan ringan, makanan ringan , gula-gula, ais krim, dan gula tiruan tinggi untuk makanan ringan. Anda boleh memilih menu makanan ringan yang sihat, seperti buah, susu, yogurt, dan coklat. Anda juga boleh memproses makanan ini menjadi jus, salad, atau puding untuk menjadikannya lebih menarik untuk dimakan.

3. Senaman Berkala

Kehamilan bukan alasan untuk tidak bergerak, terutamanya jika anda tidak ingin menambah berat badan. Oleh itu, untuk mengelakkan kenaikan berat badan berlebihan, anda boleh melakukan aktiviti fizikal sekurang-kurangnya 30 minit sehari. Sukan yang boleh anda pilih semasa mengandung adalah senaman ringan seperti berjalan, berenang, yoga, dan Pilates. Sebenarnya, aktiviti harian yang ringan seperti membersihkan rumah atau membeli-belah juga boleh menjadi cara untuk memastikan badan tetap aktif, anda tahu.

Adalah normal untuk menambah berat badan semasa kehamilan. Namun, jangan biarkan kenaikan berat badan membuat anda gemuk. Kerana kegemukan semasa kehamilan dapat meningkatkan risiko preeklamsia, diabetes kehamilan, hipertensi, keguguran, dan juga kelahiran mati. Selain bercakap dengan doktor, anda juga dapat memeriksa kadar kolesterol, kadar gula darah, dan lain-lain melalui aplikasi . Anda hanya memilih Makmal Perkhidmatan terdapat dalam aplikasi , kemudian tentukan tarikh dan tempat peperiksaan, maka kakitangan makmal akan datang menemui anda pada waktu yang ditentukan. Anda juga boleh membeli vitamin dan produk kesihatan yang diperlukan semasa kehamilan di . Anda tinggal sahaja pesanan melalui aplikasi , dan pesanan anda akan dihantar dalam masa satu jam. Ayuh, muat turun permohonan sekarang juga di App Store dan Google Play.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found